Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
geusss
Subiect Autor
Mesaje: 12
Membru din: 11 Apr 2011, 10:27

problema de pornire

11 Apr 2011, 16:08

Salutare tutur, am si eu o ibiza coupe 14l 16v 75cp de ceva vreme a inceput sa porneasca cam greu sau chiar deloc ce se intampla efectiv merg ceva cu ea o opresc si dupa ce revin sa o pornesc se comporta de parca nu sa-ar mai alimenta desi zgomoyul de la pompa de benzina se aude dau la automat si parca vrea parca nu vrea da sa porneasca un pic si dupa care gata dau la automat degeaba pana consum bateria, o las o zi douo dupa care porneste la sfert recunosc ca am cam umblat cu rez pe rosu dar si cu el plin acum tot asa face am schimbat si bujiile tot degeaba . Daca mai sunt frati de suferinta cu aceasta problema va rog sa ma indrumati cumva din cate am mai citit eu pe aici s-ar putea spune ca ai fi de la: contact imperfect la fise la bobinele de inductie, releul de la pompa de benzina, senzor de temperatura, senzor volanta, senzor turatie motor habar nu am deci rog hellp. numai bine
 
Avatar utilizator
nmihai67
Michel-Angelo
Mesaje: 1568
Membru din: 27 Sep 2008, 18:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: problema de pornire

14 Apr 2011, 05:59

Daca ai mers cu rezervorul aproape gol , sper ca ai schimbat deja filtrul de benzina??
Asta ar fi cea mai simpla si efectiva , prima incercare de a fi sigur ca nu este din alimentare.

Apoi , plec de la ideea ca bujiile sunt cele indicate de producator si nu unele cu o valoare mare de temperatura.
Ar fi indicat ca cineva sa controleze aprinderea, adica mai precis avansul!!!!
Sonda Lambda trebuie sa fie ok, Filtru aer curat.

Sfat! Daca dai la starter pana golesti bateria, aceasta se incalzeste extrem de puternic pentru ca la fiecare incercare mai lunga de pornire , defapt aceasta este pusa in scurt!! Asa am omorat eu o baterie buna, am tot dat pana am descarcat bateria intr-un timp foarte scurt.

O diagnoza cu un Vag-Com este foarte indicata

Bafta
Daca ma rogi - o sa incerc !
Daca nu pot - o sa caut!

Seat Toledo 1.9 TDI Signo - ASV - 140 CP - ESP - 2002
 
geusss
Subiect Autor
Mesaje: 12
Membru din: 11 Apr 2011, 10:27

Re: problema de pornire

14 Apr 2011, 09:24

Salutare . Da am schimbat filtrele si bujiile sunt comandate dupa cad, bateria am terminat-o s-a dus. O sa o duc la un tester sa vad dac o sa gaseasca ceva. Se pare k nimeni nu a mai avut aceste probleme....
 
Avatar utilizator
Bamse
Moderator
Mesaje: 6434
Membru din: 20 Mai 2008, 13:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: problema de pornire

14 Apr 2011, 15:47

cel mai bine fa-i o testare....s-ar putea sa fie senzori..temperatura and stuff.......pe acolo, stiu ca astea cam impiedica pornirea masinii.
Ibiza, FR. Black, TDI, Chiptuned
Canalul Clubseat.eu pe Youtube
 
karlferraguscortez
Mesaje: 1
Membru din: 02 Noi 2012, 15:50

Re: problema de pornire

02 Noi 2012, 17:05

Bamse scrie:
cel mai bine fa-i o testare....s-ar putea sa fie senzori..temperatura and stuff.......pe acolo, stiu ca astea cam impiedica pornirea masinii.

salut.aceeasi problema o am si eu la un seat leon 1.6 16v,cum ti ai rezolvat problema k nu styu ce sa fAC?la service nu le da erori nimic.nu stiu nici ei ce sa mi spuna.ast rasp
 
ALIN DURLA
Mesaje: 4
Membru din: 02 Noi 2012, 13:58
Contact:

Re: problema de pornire

02 Noi 2012, 20:05

si eu am acceeasi prob. la seat 14 16v, 75 cp, imi face de trei ani si inca nu i-am dat d cap.
cand am prob. asta ii dau d 3 ori la contact pan se opreste pompa de benz. apoi ii dau la automat scurt. d obicei porneste asa. daca nici asa nu vrea o las 3-4 min. apoi incerc la automat scurt de cateva ori si porneste sigur......mecanicii mi-au dat ca fiind diferite probleme, toti diferite cauze.....bafta
 
ALIN DURLA
Mesaje: 4
Membru din: 02 Noi 2012, 13:58
Contact:

Re: problema de pornire

02 Noi 2012, 20:06

daca afli cauza zi-mi t rog si mie.ciao

 
Avatar utilizator
Bamse
Moderator
Mesaje: 6434
Membru din: 20 Mai 2008, 13:11
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: problema de pornire

02 Noi 2012, 20:53

NU eu am avut aceasta problema....a mea e diesel...dar din cate stiu eu la motoarele de 1.4, la senzorii de temperatura, senzorii de la axa cu came....pe acolo sunt niste hibe!
Ibiza, FR. Black, TDI, Chiptuned
Canalul Clubseat.eu pe Youtube
 
Avatar utilizator
alinush
Mesaje: 218
Membru din: 25 Mar 2009, 09:28
Localitate: CS
Contact:

Re: problema de pornire

03 Noi 2012, 09:50

La mine a fost senzor temperatura lichid racire. Am postat cum se face inlocuirea.
Pe testare nu apare nimic decat daca o faci inainte de prima pornire, dupa cateva ore de repaus a motorului.
Nu exclud existenta si a altor senzori cu probleme, insa, din cate am inteles, la 1.4, 16v, asta e cel care "moare" mai repede.
Bafta
Daca esti jmeker, da-ti un cap in gura :)
ibiza - 1.4, 75 Cp, 2002 "blau oceanic"

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori