Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
belezeus
Subiect Autor
Mesaje: 5
Membru din: 27 Iul 2009, 19:36

Probleme pornire

18 Dec 2010, 10:43

Salut baieti, m-am gandit ca voi ma puteti ajuta cu un sfat. Se intampla urmatoarea chestie: am pornit masina dupa cateva zile, la prima cheie fara probleme. Merg 5 km, opresc la benzinarie (Mol), bag ceva benzina de 95(benzina de la mol de 95 mi se pare mai ok decat petrom 95), dupa care, cand sa pornesc, nimic. Porneste foarte greu, am stat cu cheia cam 7-8 secunde, am apasat putin pe acceleratie, a luat-o dar greu, si era foarte turata la relanti, aveam cam 1300 de rotatii(in general imi sta pe la 800). Merg cam 2 km, parchez. Dupa doua minute dau iar sa pornesc, la fel de greu. Am mers cam 15 km. Parchez si plec iar peste 2 ore, porneste din prima. Mentionez ca de obicei am bagat 95 sau 98 de la petrom v, mai alternam, dar acum am zis sa ma dau pe Mol. Apoi, bateria si toate filtrele le-am schimbat in vara, deci ma gandesc ca trebuie sa fie altceva. Imi mai facea probleme din astea din cand in cand dar mai rar, acum ma cam streseaza...

Aveti vreo idee?
 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: Probleme pornire

18 Dec 2010, 11:06

Schimba bujiile si nu mai merge ca si cum ai conduce o dacie, tine turatia mai ridicata.
Adica schimba a VI-a dupa 60km/h...
:hi
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine
 
belezeus
Subiect Autor
Mesaje: 5
Membru din: 27 Iul 2009, 19:36

Re: Probleme pornire

18 Dec 2010, 12:34

Aha, deci asta sa fie? Ma speriasem ca poate sa fie pompa de benzina... Multumesc pentru sfat, de obicei o schimb pe la 2200 dar o sa fac cum zici tu ;)
 
Avatar utilizator
bebitz
Mesaje: 389
Membru din: 21 Sep 2008, 10:14
Localitate: Ploiesti

Re: Probleme pornire

19 Dec 2010, 17:21

BALTAZAR2003 scrie:
Adica schimba a VI-a dupa 60km/h...


lol, cred ca ai vrut sa zici a IV-a (a patra) nu a VI-a (a sasea)
White Ibiza ;1.2 70 cp
 
blindulben
Mesaje: 2
Membru din: 10 Ian 2010, 19:00

Re: Probleme pornire

19 Dec 2010, 19:27

ceva asemanator am si eu la ibiza mea(1,4 75cp,2004) am observat in iarna asta.am pornito la -7 grade si a pornit foarte greu ,a dat sa se opreasca dar a pornit pina la urma s.a turat pina la 1300 si apoi a revenit in 3-4 min la 850 rotatii.am schimbat bateria care mai avea in ea 12 la suta putere si tot asa face,sa fie de la bujii?
lucrul asta il face numai la pornire cind e rece motorul in rest e perfect... :drive
 
Avatar utilizator
LTZ
Mesaje: 211
Membru din: 25 Dec 2009, 13:30
Localitate: Bucuresti

Re: Probleme pornire

04 Ian 2011, 22:32

am avut si eu problema asemanatoarea, 1.4 benzina, intr-o vreme dimineata nu conta ca erau cu -sau plus, pornea f greu, daca inainte pornea la"sfert de cheie" acum mai era putin si deschideam ca la usa de apartament numai sa porneasca, am inteles ca pot fi varii motive, unul destul de des ar fi clapeta de acceleratie, nu stiu unde e cum se ajunge la ea....eu am inceput sa mai bag benzina 101, mai des asa, e mai scumpa, dar se simte si diferenta, si acum si-a revenit...
 
lecky
Mesaje: 5
Membru din: 10 Ian 2011, 19:46

Re: Probleme pornire

10 Ian 2011, 23:36

BALTAZAR2003 scrie:
Schimba bujiile si nu mai merge ca si cum ai conduce o dacie, tine turatia mai ridicata.
Adica schimba a VI-a dupa 60km/h...


Asculta-l ca stie ce spune

fa un drum mai lung (40-50km, cel putin )si tine-o mai turata si vezi ce mai zice.
o fi bijia?? injectoarele???,

la mai mare

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori