De cand nu am mai scris pe aici m-am confruntat cu probleme in schimbatul vitezelor la peste 6000 rpm. La inceput am presupus ca ambreiajul e nou si urmeaza a se roda, nu a fost insa asa. Apoi am descoperit ca nu decupleaza bine. Chiar si cu pedala apasata la podea dar in viteza, daca treceam de 6000 de rotatii, pleca in fata iar daca treceam de 7000, sarea inainte. Mi-am dat seama ca e o problema si am inceput cu inca o aerisire. Apoi presupunand ca in sistemul hidraulic tot este aer, am fost la prietenul meu Cristi Petre de la Colina care m-a ajutat cu o aerisire la aparatul de aerisit, fara succes. Am crezut ca sistemul hidraulic OEM este pre slab pentru a apasa placa de presiune noua (desi pendala o simteam la fel ca la prietenul meu cu Stage 3 Daily, tare la inceput, apoi se ducea la podea, ca si cand ar desface placa fara probleme) si am scos limitatorul de presiune din blocul de aerisire, fara succes. Apoi am citit ca exista o problema cu aerisirea sistemului hidraulic la VWAG, rulmentul de presiune trebuie montat plin cu lichid altfel fiind dupa aerisitor aerul din el nu va iesi niciodata si am incercat o tehnica descrisa pe vwvortex de a introduce lichid de frana in el cu ajutorul unei seringi cu un furtunas in prelungire, nu a mers.
Astazi am dat jos ambreiajul si surpriza, discul era stramb. Pentru ca placa se misca doar 2 mm cand este decuplata maxim, daca discul nu este perfect, se atinge de volantul si se pune in miscare. Asta se intampla si la turatii joase, dar la turatii mari volantul se misca foarte repede si frecarea e mai mare.

m trimis mailuri catre americanii de la South Bend cu aceste poze, am vorbit cu ei si la telefon despre ce e de facut in continuare. Concluzia e ca imi vor trimite un disc nou pe cheltuiala lor si mi-au spus sa rectific volantul pentru a scapa de partile decalite, dar nu mai mult de 0.5 mm (daca aveti sugesti si sfaturi despre aceasta operatiune, pls). Placa de presiune pare a fi ok (sper ca e asa).
Vor urma multe zile fara masina, dar au fost deja multe si frustrante.