Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

b_13_wrc

03 Mar 2008, 16:38

Nu te astepta acum sa simtzi o crestere de putere semnificativa pt ca nu o sa fie.... dar este mai buna benzina si merge mai bine motoru.....
SEAT LEON CUPRA 2.0 TFSI

Puffy

03 Mar 2008, 16:55

da... daca nu e buna, tie iti pun motoru in brate :) :) :) :lol: :!: :!: :!:

marian_iam
V.I.P.

03 Mar 2008, 17:16

aloo puffy....lasa ma...ca faceti schimb de motoare...sau de masini...
Si nu caut sa-ti demonstrez, era o simpla figura, deci nu ma lua-n nume de rau ca te iau in ..... brate!!!
Noi ... Bem, Fumam, Tusim, Ranjim ... asta facem pana murim ...
Opel Astra GSI
Ceasuri Barbatesti de de Dama http://www.casaceasurilor.ro

DjAlcohol

03 Mar 2008, 17:43

Pai sunt tot albe amandoua nu? :D
Seat Leon FR TDI

Cosmin
Admin

03 Mar 2008, 20:16

Jeff scrie:
Alt motiv pentru care e bine sa folositi CO mai mare decat scrie in manual este calitatea combustibilului de la noi, mai ales la benzinariile mai slabute. Adica scrie 98 pe pompa, dar realitatea e mai sumbra.

Iti respect parerea, dar inclin sa cred ca nu e asa. Si o sa-ti dau un exemplu. Am locuit la Munchen un timp si am folosit o masina care a fost alimentata doar cu benzina din Germania cu cifra octanica 95. Apoi am venit in Romania cu masina respectiva si am continuat sa folosesc acelasi tip de combustibil (95) din Romania. Masina nu mergea nici mai bine nici mai rau. In anul urmator am mers cu masina din nou la Munchen si cu ocazia aia am facut si revizia si am solicitat in mod expres mecanicului sa verifice motorul si sa caute daca exista semne ca masina a mers cu benzina de proasta calitate. Nu existau aceste semne.

In alta ordine de idei, se stie ca benzinariile independente (micii benzinari, ca sa le zic asa) mai "boteaza" benzina cu diversi compusi, mai mult sau mai putin daunatori motorului. Insa daca alimentati de la retele (OMV, Petrom, MOL etc) benzina e la fel peste tot. In plus, fiecare apreciaza in mod subiectiv performantele motorului sau. Daca te uiti peste alte discutii de pe alte forumuri, o sa vezi ca fiecare are o statie preferata, nu se ajunge niciodata la un numitor comun in privinta celui mai bun tip de combustibil. Si ca parere personala, pentru mine cea mai buna benzina e cea cu cifra octanica pe care o recomanda producatorul, cumparata de la o retea mare (Petrom, MOL etc.)
Aa.. si sa va mai zic o chestie..asta ca fapt divers. In 2005 am cumparat un Seat Altea nou si de atunci in 98% din cazuri am bagat benzina de la aceeasi statie Petrom si de la aceeasi pompa (nr. 7) si acelasi tip de benzina (ce scria pe capacul rezervorului). Masina merge perfect, nu am avut nici o problema ci arderea, nimic..
Trageti voi concluziile de aici...

cipt2001

03 Mar 2008, 21:32

In 2005 am cumparat un Seat Altea nou

Offtopic: Si nu ne prezinti si noua Altea ta? Ca e cam liniste pe topicul dedicat acestui model...
Ex-Seat Altea Stylance, 1.6 MPI, rosu emocion
http://ciprian.talaba.eu

Cosmin
Admin

04 Mar 2008, 20:13

Altea mea nu are nimic deosebit, sau cu alte cuvinte nu prea am cu ce sa ma laud. Nu prea am pus optionale pe ea, mi-au ajuns cele venite din fabrica. In plus, pe forumul asta sunt o gramada de masini mult mai performante si mult mai dotate decat a mea, asa ca prefer sa stau putin in umbra. Iti multumesc oricum pentru interes...

Sylver

04 Mar 2008, 23:48

pai nu conteaza motorul. Ca e Seat e tot ce conteaza:)

ace117
Membru Fondator

05 Mar 2008, 01:07

De acord! :wink:
VW TIGUAN TRACK & AVENUE "THE BIG FOOT" 210 CP/450 Nm - CFT stg1
EX - SEAT LEON FR "THE STEALTH KNIGHT" 218 CP/453 Nm - RBN stg1

Imagine Imagine

cipt2001

05 Mar 2008, 09:52

@ghita_celofan: Nu cred ca scopul acestui forum este prezentarea masinilor peste 300CP ;), asa ca te asteptam cu prezentarea.
Ex-Seat Altea Stylance, 1.6 MPI, rosu emocion
http://ciprian.talaba.eu

Cosmin
Admin

05 Mar 2008, 16:19

Da, am inteles ideea. Ce vreau sa subliniez inca o data e faptul ca masina mea NU are nimic extraordinar. E exact asa cum a iesit pe poarta fabricii: Stylance 2.0 FSI, 150 CP. Nu iese cu nimic in evidenta, nu are nimic de aratat lumii, nu are "suspensie reglabila" (scuze, nu am putut sa ma abtin, dar am vazut ca mai e o Altea pe forum cu "optiunea" asta). Repet, sunt multe masini care merita prezentate (cum e FR-ul lui Ace, de exemplu), pe cand a mea e fericita sa fie anonima si e fericita ca e asa cum au lasat-o oamenii de la Martorell. Va multumesc pentru intelegere si va rog sa nu mai insistati. Pentru cei care chiar sunt extrem de interesati si nu pot dormi noaptea din cauza masinii mele, dati-mi mesaj pe privat cu adresa de mail si va voi trimite cateva poze si impresii. Multumesc pentru intelegere!

b_13_wrc

05 Mar 2008, 17:48

Pana acum cateva zile puneam benzina Carera 100 de la OMV si am zis sa incerc si MOL evo........nu am simtzit nici o diferentza in bine ba chiar aveam impresia ca nu trage asa cum trebuie si aseara am pus iar Carera 100 si am simtzit o diferentza enorma in bine (nu eram sigur dak m-am suit in masina mea :D ) Dupa parerea mea este mult mai buna Carera 100 decat MOL. De cand am cumparat masina am pus numai OMV si poate s-a obisnuit cu ea si daia nu ii place altceva. :)
SEAT LEON CUPRA 2.0 TFSI

danieltanase79
Bestia Nerra

05 Mar 2008, 18:04

Ai facut un plin de la zero sau le-ai amestecat ? Poate de aceea nu s-a simtit bine efectul...
Si ce masina...si ce sofer...
C U P R A

b_13_wrc

05 Mar 2008, 18:09

danieltanase79 scrie:
Ai facut un plin de la zero sau le-ai amestecat ? Poate de aceea nu s-a simtit bine efectul...

Nu am facut plinu dar nu cred ca mai aveam cu ce sa amestec pt ca imi arata rage 0 si era jos de tot acul cand am pus......ieri cand am bagat Carera mai aveam un pic de benzina dar s-a simtzit imediat diferentza si ma gandesc ca dak le amestecam de la inceput era acelas lucru ca acum si nu trebuia sa simt nimic.
SEAT LEON CUPRA 2.0 TFSI

danieltanase79
Bestia Nerra

05 Mar 2008, 18:14

Acum ce sa zic , la mine a avut un efect benefic Mol EVO. Nu zic de Carrera 100 ca nu e buna, poate s-au obisnuit masinile noastre cu un anumit tip de benzina...
Si ce masina...si ce sofer...

C U P R A