Bucurestenii sunt greu de educat.
Eu am locuit in popesti-Leordeni pana anul trecut si acum m-am mutat in oras (anul asta ma mut inapoi in Popesti).
Mi-a luat 2 luni si un pic sa ii invat pe oamenii de la blocul meu sa parcheze oblic si nu paralel cu bordura.
Paralel cu bordura intrau 5 maxim 6 masini daca nu erau nesimtiti care lasau 1m intre ei.
Oblic sunt 12 masini.
Inca mai sunt oameni care vin si parcheaza paralel cu bordura desi ii vad pe toti parcati oblic.
Mergand de vreo 5 luni in fiecare zi de la Gorjului la Mall vitan si inapoi, am inceput sa devin din ce in ce mai agresiv. Traficul asta infernal te face din ce in ce mai rau. Te enervezi cand vezi idioti cre blocheaza strada ca sa nu poti trece doar ca le e frica ca pierd 1m fata de cel din fata.
Te enervezi cand vezi ca tu stai la coada de 20 de minute si nesimtitii merg pe sina de tramvai si politistul din intersectie le face loc sa treaca.
Pe langa toate astea, usurinta cu care se ia carnetul trimite in trafic niste oameni total nepregatiti.
Am condus din prima zi de carnet in Bucuresti si probabil m-am obisnuit. Dar nici nu vreau sa ma gandesc cum e sa conduci in Bucuresti daca esti dintr-un mic orasel din provincie.
Sfatul meu. Veniti in Bucuresti numai in weekend. Daca veniti, cautati o parcare platita sau publica si lasati masina acolo. E mai sigur si mai normal. Nu va luati dupa toti cei care incalca flagrant regulile (nu stiu de ce dar in Bucuresti linia continua, portocaliu spre rosu, semnalizarea etc nu s-au invatat la scoala de soferi) si incercati sa fiti calmi.