Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
Remus
Membru Fondator
Subiect Autor
Mesaje: 4027
Membru din: 27 Noi 2007, 17:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Camere de supraveghere rutiera amplasate ilegal

07 Mai 2009, 12:03

Am citit un material excelent publicat de Andi DAISZLER in Monitorul de Cluj din 22 iulie 2008. Nu este neaparat important numele firmelor care au instalat aceste camere, ci faptul ca, aparatele de supraveghere a traficului rutier au fost montate fara a avea autorizatie de constructie iar consecinta , potrivit legii, este ca soferii care au fost inregistrati ca au incalcat normele Codului Rutier nu pot fi trasi la raspundere pentru fapte surprinse de dispozitive de inregistrare ilegale.
Pur si simplu inregistrarile facute de camerele montate ilegal, sunt lipsite de valoare probanta in Justitie, astfel incat amenzile de circulatie pot si anulate de catre judecatori.Acest aspect poate fi invocat de avocatii celor care contesta amenzile primite, conform OG 2/2001 privind regimul contraventiilor.
In afara de asta, un alt motiv de contestatie este legat de faptul ca, mecanismul de incasare si distribuire a sumelor de bani incasate de Politie de pe urma amenzilor aplicate ca urmare a inregistrarilor operate de aceste camere de supraveghere rutiera, si asta in conditiile in care, 51 % din sumele de bani platite de soferi, ajung in conturile companiilor care le-au instalat, in conditiile in care, asa cum puteti citi in acest material, multe contracte de instalare a sistemelor de supraveghere rutiera au fost instalate pe sosele din Romania au fost atribuite de Primarii, fara organizarea unor licitatii publice, cu incalcarea legii privind atribuirea contractelor publice, astfel incat , si pe acest motiv, amenzile aplicate si incasate de Politie se pot anula in instanta de judecata, la cererea soferilor care aleg sa atace in instanta amenzile contraventionale primite.
Ce au de facut acesti soferi cand primesc o asemenea amenda acasa ?
Sa faca contestatie [ plangere contraventionala ] in Justitie] si in cadrul ei sa ceara instantei de judecata sa :
[1] oblige Politia sa spuna care este numele firmeie care a instalat camerele de supraveghere ;
[2] oblige Politia sa spuna cand au fost ultima data verificate metrologic aceste camere
[3] oblige Politia sa spuna daca contractul de atribuire a contractului de instalare a camerelor de supraveghere s-a facut in urma unei licitatii publice cu selectie de oferte conform ORDONANŢĂ DE URGENŢĂ nr.60 din 25 aprilie 2001
privind achiziţiile publice, aprobata prin legea 201 /2002
[4]sa ceara introducerea in cauza a firmei care a montat camerele si sa o oblige in solidar cu Politia , sa depuna la dosarul cauzei dovada existentei autorizatiei de constructie si amplasare a camerei
[5] sa ceara firmei care a montat camerele de supraveghere in solidar cu Politia sa comunice instantei cota procentuala care-i revine din cuantumul amenzilor incasate de la soferi
Iata materialul publicat de Monitorul de Cluj

Soferii prinsi circulind cu viteza de camerele amplasate pe drumul Cluj-Napoca – Huedin ar putea scapa nepedepsiti, pentru ca aparatele au fost montate ilegal. CJ vrea sa puna capat monopolului Codec in domeniul radarelor fixe, monopol pe care aceeasi institutie l-a instaurat.

Aparate montate cu cintec

Saptamina trecuta, citeva dispozitive de supraveghere au fost montate in localitatile Capus, Izvoru Crisului si Poieni. Acestea vor fi operationale la finele acestei saptamini. De pe urma acestor aparate va beneficia in primul rind firma clujeana Codec SRL, care va incasa 51% din amenzi.
Presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, sustine ca a primit pe adresa institutiei pe care o conduce o plingere din partea unei alte firme care ar fi vrut sa realizeze sistemul de supraveghere in detrimentul firmei Codec: „Se plingea firma respectiva ca s-a acrodat contractul fara licitatie publica, lucru care este ilegal".
Materialul se poate citi integral la aceasta adresa
http://www.monitorulcj.ro/cms/site/m_cj/news/44902.html
Mercedes Benz A-Class 180 - 2015
Land Rover Freelander 2 /2.2/ 160cp
Ex ; Seat Leon 1.6 102 cp

Despre mine....urasc regulile altora, ador regulile mele...
http://clubseat.hi5.com
http://www.youtube.com/ClubSeatRomania
http://twitter.com/ClubSeatRomania
http://www.facebook.com/pages/Clubseateu-Romania/108874261828

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori