Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
Avatar utilizator
floryn_99
Mesaje: 1109
Membru din: 02 Noi 2012, 17:46
Localitate: Constanta
Contact:

Re: montat cruise control pe masina?

17 Iul 2013, 11:00

Salut.
Din cate imi aduc eu aminte, tipul care mi-a montat mie tempomatul, s-a dus cu firele (pinii acestora) direct in mufa de la ECU.
A folosit doar cablul pe care zici ca deja il ai. Nimic altceva.

Uite AICIun tutorial, poate te ajuta.
Seat Toledo Stella 2003 1.6 16v 105 HP (BCB)
EX: Vw Bora 1.9 TDI 90HP (ALH)
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: montat cruise control pe masina?

17 Iul 2013, 12:41

Florin, cablul la diesel e mai scurt, ajunge doar la cutia cu mufe de sub stergatoare si atat. Iar pinii nu sunt de care trebuie la ECU. Asta cauta el, cablul nr.2, de la cutia de jonctiune la ECU. La diesel este deja din fabrica montat cablul de la ECU la mufele din acea cutie, la benzinare nu e deloc. In schimb poate sa prelungeasca cablul si sa puna pinii car deja sunt prezenti in mufa. Numai sa nu incurce firele la culori. Ar fi 4 fire de conectat.
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...
 
Avatar utilizator
floryn_99
Mesaje: 1109
Membru din: 02 Noi 2012, 17:46
Localitate: Constanta
Contact:

Re: montat cruise control pe masina?

17 Iul 2013, 12:54

"Mea culpa".. nu stiam de treaba asta la diesel....
Cel mai corect e cum ai zis tu: sa prelungeasca cablul.
Nu cred ca o sa incurce firele...sunt doar 4..nu 40. :D
Spor!
Seat Toledo Stella 2003 1.6 16v 105 HP (BCB)
EX: Vw Bora 1.9 TDI 90HP (ALH)
 
Avatar utilizator
agoox
Mesaje: 57
Membru din: 24 Noi 2010, 09:49
Localitate: Iasi

Re: montat cruise control pe masina?

17 Iul 2013, 13:08

Multumesc Dany, o idee interesanta cu prelungirea firelor, am schema si stiu exact ce fire si unde intra nu-i problema sa le incurc.
O alta idee la care m-am gandit este sa fac cablurile alea, am nevoie doar de 4 mufe (mama din cate mi-am dat seama) care intra in cutia de jonctiune, din cate am citit in conectorul ala ECU sunt deja mufele pe pozitiile care trebuie.
Merci mult pentru sfaturi.
Leon 1M, 1.6 16v, AUS
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: montat cruise control pe masina?

17 Iul 2013, 13:17

Cred ca ai vrut sa spui ca ai nevoie de o mufa cu 4 pini doar (adica pereche mama-tata) ca sa prelungesti cablul, nu ca ai nevoie de 4 mufe. :lol:
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...
 
Avatar utilizator
agoox
Mesaje: 57
Membru din: 24 Noi 2010, 09:49
Localitate: Iasi

Re: montat cruise control pe masina?

17 Iul 2013, 13:36

intradevar Dany am gresit, m-am incurcat in mufe si pini, am vrut sa zic ca am nevoie de 4 pini ca sa-mi pot face un cablu cu 4 fire, pentru firele care intra in ECu nu am nevoie de pini pentru ca sunt deja dar nu au fire in ei si conectez firele mele.
Leon 1M, 1.6 16v, AUS
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: montat cruise control pe masina?

17 Iul 2013, 14:34

Prelungeste-le direct si izoleaza bine noul cablu, apoi pune pinii direct in capul firelor noi. Renunta la inca o imbinare pe traseu cum vrei tu sa faci, e mai sigur asa. Abia reduci sansele sa apara vreun contact prost in timp.
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...

 
Avatar utilizator
tekolinooo
Mesaje: 946
Membru din: 15 Mai 2013, 18:42
Localitate: Craiova
Contact:

Re: montat cruise control pe masina?

14 Aug 2013, 15:56

Stie cineva sa monteze cruise control prin zona craiova-pitesti-bucuresti ? Ma intereseaza firele puse ca maneta am reusit eu, insa nu am reusit sa conectez firele :) e vorba despre un 1.6 16v cod BCB :) un numar se telefon al cuiva care monteaza imi puteti da?:) (platesc :)) )
 
Avatar utilizator
Roger
Moderator
Mesaje: 8345
Membru din: 24 Oct 2009, 15:34
Localitate: Bxl/B

Re: montat cruise control pe masina?

14 Aug 2013, 15:58

Al Bundy aici pe forum
 
Avatar utilizator
tekolinooo
Mesaje: 946
Membru din: 15 Mai 2013, 18:42
Localitate: Craiova
Contact:

Re: montat cruise control pe masina?

14 Aug 2013, 16:31

Un numar de contqct?:d am auzit de el :) a montar un prieten comouter bord si tempomat la el si a zis ca e pro, la el o sa merg :)
 
Avatar utilizator
Roger
Moderator
Mesaje: 8345
Membru din: 24 Oct 2009, 15:34
Localitate: Bxl/B

Re: montat cruise control pe masina?

14 Aug 2013, 16:51

Un search te-ar fi ajutat :evil:
viewtopic.php?f=98&t=12002
 
Avatar utilizator
tekolinooo
Mesaje: 946
Membru din: 15 Mai 2013, 18:42
Localitate: Craiova
Contact:

Re: montat cruise control pe masina?

14 Aug 2013, 20:49

Am discutat, multumesc mult pentru ajutor!! :)
 
Avatar utilizator
sir_edi
Mesaje: 148
Membru din: 01 Oct 2008, 22:48
Localitate: iasi
Contact:

Re: montat cruise control pe masina?

24 Aug 2013, 16:47

Roger,te informez ca am vb cu un detinator de Cupra R din Brasov care si-a montat pilot automat la reprezentanta si la costat 500 lei (maneta+montaj)... deci se poate !
Seat Leon 2002 1.9 tdi
 
Avatar utilizator
Raziel
Mesaje: 16
Membru din: 21 Apr 2011, 22:25
Localitate: Arad
Contact:

Re: montat cruise control pe masina?

24 Aug 2013, 21:14

Pe un toledo 1L, din 1996, 1.9tdi, exista posibilitatea montarii cruise control? e pe maneta de semnalizare?
If it's got tits or tyres... it's got problems!
 
Avatar utilizator
Roger
Moderator
Mesaje: 8345
Membru din: 24 Oct 2009, 15:34
Localitate: Bxl/B

Re: montat cruise control pe masina?

24 Aug 2013, 22:12

sir_edi scrie:
Roger,te informez ca am vb cu un detinator de Cupra R din Brasov care si-a montat pilot automat la reprezentanta si la costat 500 lei (maneta+montaj)... deci se poate !


merci Edi dar nu-mi aduc aminte sa fi zis eu ca nu se poate :drive

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator