Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
Avatar utilizator
Florin&David
JAF
Subiect Autor
Mesaje: 2436
Membru din: 26 Mai 2008, 07:03
Localitate: Constanta
Contact:

KFC

12 Feb 2009, 19:44

CITESTE SI SPUNE-MI APOI DACA MAI MANANCI LA KFC





Am lucrat acum ceva vreme la KFC-ul din
Plaza mai exact de la deschiderea lui si inca vreo 9 luni dupa. Am semnat un contract de confidentialitate ceea ce ma
impiedica sa postez pe undeva filmele si pozele facute acolo, cu mine in
cadru desigur dar, si acum tine-te bine caci iti voi povesti aventurile
mele din bucataria FDS (Fabrica De Sclavi).


1. Prima data am lucrat la bredind ma rog asa ii zic ei dar in principiu
esti "fainar" adica bagi toate produsele in faina si nu te mai opresti
caci cel putin pe vremea mea coada era pana la scara rulanta. Procesul
standard presupune ca acele preparate din pui sa se scuture de sange
inainte sa fie aruncate in faina iar faina sa fie cernuta la fiecare 2
repetari, apa trebuie schimbata la fiecare 3-4 repetari (un proces care
dureaza cateva minute ceea ce in treaducere libera inseamna o coada de 3
metrii) mai era si chestia cu asezatul produselor pe gratare dar asta nu o
respecta nimeni cred, daca daca e prea prost sau n-are clienti. Cum pe
tura la bucatarie sunt maxim 4 persoane adica 1 la masa de picant 1 la
masa cu reteta originala 1 la masini si unu la impachetare(ala care face
senvisuri)e imposibil sa face fata comenzilor respectand procedura si
atunci ce se intampla? Pai e simplu, puiul fie el picand sau nepicant e
aruncat in faina cu tot cu sange si intr-o faina plina de cocoloase fac o
paranteza (sigur ati mancat produse mai crocante mai zburlite asa de se
intreaba toata lumea cum de le iese. e alea sunt cocoloasele), apa la un
moment dat devine vascoasa o combinatie de faina plus sos marinat plus
sange, chiar daca ar vrea cineva sa o schimbe mai des e practic imposibil
pt ca ai o durere de spate de la atata carat de pui de la frigider la
bredind de la breding la masini si invers de zici ca ai carat pietre toata
ziua, pe langa faptul ca masinile de picant nu au voie sa stea fara
produse. Vorba aia clientul nostru stapanul nostru. Ma rog, asta era bine
cand erau 4 in spate stiai ca poti sa faci fata si sa hranesti poporul.
Dar cum de fiecare data se intampla sa fim 3 in spate atunci orice urma de
igiena disparea. Apa sarea pe faianta, cuva se umplea cu faina (asa facea
cocoloase mai greu) produsele stateau si cate 2-3 ore pe masa pana sa fie
bagate, apa nu se schimba niciodata doar completai etc.


2. Dupa vreo 2 luni am fost "promovat" =)) la masini aici e partea cea mai
"sanatoasa". in primul rand nici un produs nu sta la prajit atat cat e pe
timer, unu pt ca e coada prea mare si termitele nu vor sa astepte, doi pt
ca daca stau prea mult se imbiba in ulei vegetal, si in cazul in care uiti
de ele prin holding (un fel de cuptor unde se tin produsele dupa ce sunt
prajite) pentru ca nu mai sti unde ti-e capul pe agomeratia aia ca sa
realizezi pe care ai bagat-o prima pe care a patra s.a.m.d. risti sa bagi
in vitrina la vanzare niste chestii uscate si pline de ulei. Si 3 pt ca
daca le lasi prea mult se innegresc deoarece uleiul la produsele de picant
nu se schimba niciodata, DA niciodata!! Doar se completeaza ar fi risipa
prea mare ce naiba. La aparatele in care se prepara bucatile de pui uleiul
se schimba o data la vreo 2 luni ceea ce e mai mult decat poate ficatul
meu suporta oricum. Produsele astea din reteta originala se fac sub
presiune adica trebuie sa stea in masina respectiva cam 15 minute, ee dupa
vreo 11 minute ii dai reset ca daca o lasi pana la capat o sa ai pe
farfurie niste carbuni in loc de pui. Despre masini ce sa va mai zic,
procedura de preparare presupune filtrarea uleiului o data la nu mai stiu
cate prajiri nu foarte multe oricum, bineinteles ca se sare peste cand e
aglomeratie, mai bine sa manance multi preparatele KFC cu gust de faina
arsa decat sa sa manance in alta parte, nu? Filtrarea uleiului, asta mi
s-a parut inutil intotdeauna, presupune coborarea
lui intr-un tanc si de acolo urcat inapoi in masina trecand printr-un
filtru de hartie, DA de hartie, adica nu filtrezi nimic decat cocoloasele
de faina, in fine.


Dar hai sa va zic si partea interesanta, sper ca o sa intelegeti ca in
nici un KFC din Romania nu se pot face produse de calitate in primul rand
datorita crizei de timp ca incep ursarii sa tipe de dupa tijghea si in al
doilea rand datorita costurilor ridicate necesare producerii unor produse
conform standardului de calitate american. Ai nostrii stiti voi, lasa-i ma
ca le place mai mult asa, oricum se bat pt un loc mai in fata la rand.


Toate produsele ajung in "restaurante" gata marinate, bune de preparat:


1.Produsele au in general au termen de valabilitate 24 sau 48 de ore
depide.


2. Necesarul de produse se face de pe o zi pe alta de manager, comanda de
fiecare data un pic mai mult decat trebuie ca sa fie sigur, ceea ce
inseamna ca daca 2 zile maerge mai incet automat ramane cu produse
expirate. Asta face tura de dimineata, managerul de serviciu schimba
etichetele cu perioada de valabilitate, se verifica salatele astea nu prea
se vad si varza aia incepe sa se ofileasca, se schimba varza ofilita,
maslinele nu stie nimeni de cate zile sunt iar branza daca nu are mucegai
e ok. La fel si cu porumbul, specialitatile etc.


3. Kfc e la etajul 2, marfa vine undeva la subsol cum singuri sclavi sunt
in bucatarie ca la vanzare sunt in general fete, ghici cine se duce dupa
marfa? Exact, eu si cu agiotantul meu. Se mananca la discretie asta e
partea buna, din salate, sosuri, chifle absolut orice. Ocazional mai
trageam un fotbal cu chifle, alea mici de le comandati in loc de paine, da
ele veneau inghetate si erau numai bune de un fotbal pe holul ala lung.
Deobicei jucam KFC contra Pizza Hut ca si lor le venea marfa in aceeasi
masina, avem aceeasi companie mama. Cand incepeau sa se ofileasca le
puneam la loc si luam altele. Poate m-ati inteles gresit dar nimic nu se
arunca la KFC, sus ne astepta managerul sa facem inventarul, deci se
inumara tot inclusiv chifle.


4. Marfa o caram cu un transpalete (am scris cum ii spuneam noi nici nu
stiu daca exista ceva de genu) si pe fiecare palete puneam marfa de vreo
250 300 de kile ca romanu s-a nascut flamand, deci era si f greu si f
voluminos asa ca sa va faceti o imagine trebuia sa tragem de ala vro 200
de metrii asa in forma de U numai pana la lift deci pot sa zic ca se stia
pe unde trecem cu marfa pt ca lasam urma, evident nimic nu se arunca. La
lift podul de piatra se darma uneori deoarece paletu era cam cat liftu si
daca nu inimerei din prima intrarea se ducea dracu tot plus ca la intrarea
in lift era santul de metal al usilor si evident ca mai cadeau una, alta.


Apoi mai era curatenia, ea se imparte in 3:
Masa de faina care trebuie curatata temeinic pt ca la sfarsit vine
manageru cu degetelul lui sa verifice
Masinile de gatit trebuie curatate (asta era treaba masinistului deci vro
7 luni a mea).
Si unu care spala tot(Dish), gratare, manere, tavi,tanc de ulei, filtrele
alea din hratie, ce credeati ca se arunca? Mie imi placea sa ma bag la
spalat, era simplu, cum managerii erau niste zgarciti nici nu le mai
ceream detergentul ala special D3 parca sau sapun le lasam in apa
clocotinda vreo juma de ora si apoi doar le clateam nu se prindea nimeni,
ca le ascundeam prin rastel pe acolo, jeg pe ele cat cuprinde dar ne
grabeam acasa ca nu precam niciodata mai devreme de 1 noaptea


La masini curat se facea cu hartia igenica si 2 lavete, atat asta era
ratia pe saptamana acolo totu e low cost aaa si un detergentu D7 asa se
numea. Programul se termina pe la 10- 11 iar noi la 12 trebuia sa iesim
din tura dar nu aveam voie sa plecam pana nu faceam curat.. DECI
detergentul respectiv, care e f toxic deoarece am reusit sa procur o
sticla acasa, ajungea peste tot inclusiv pe faina in ulei grupa mare samd
in speranta ca terminam mai repede.


La masina de breding cand se facea curat aveam mereu grija sa hranim
gandaci de bucatarie, ma rog ii descoperisem io intr-o noapte in spatele
masinii intr-o scurgere care avea un capac metalic gaurit prins in
suruburi in podea. Le bagam in fiecare seara paine, apa si alte resturi
devenisera destul de mari la un moment dat ca s-a speriat o casiera de ei
si s-a plans la manageri. A doua zi au venit unii cu niste pesticide sa ii
omoare, eu am crezut ca au reusit dar se pare ca e destul de rezistenta
specia asta mai ales dupa ce au rezistat la mancare aia, nu? Cred ca si
acum mai sunt acolo, in fine.


Alte precizari importante, baietii cu care am lucrat eu acolo, nu prea
erau dusi la scoala si tin minte cum maestru paul din berceni la sfarsitul
programului a urinat in ulei o data supart fiind ca managerul l-a prins
cand vindea produse pe neve. In pungile cu pui gaseam adese muste, in
criza de timp puiul era dezghetat cu apa fierbinte si capata asa o culoare
de vanata. Flegme la impachetare primeau cei mai fitosi clienti stiu ca o
data a fost servita si d-na andreea(a cantat la blondy sau ceva). Am filme
si poze acasa cu schimbarea etichetelor si a salatelor.


Eu personal am comis cateva de oboseala, am scapat vro 3-4 gratare cu
aripioare, strips pe jos am vrut sa le arunc dar managerul m-a invatat o
schema ca a patit si el la fel cand era la masini, le bagi un minut in
ulei si gata, sau le platesti la pret intreg. Deci


Aaaa faza tare sa nu uit. De Pasti plecam toti acasa (o zi, normal)si
lasaram frigiderele oprite (mare gafa) cu marfa la greu in ele ca a doua
zi vin "meltenii", ei nu mananca oua mananca aripioare. Va dati seama ca
dupa 36 de ore nu mirosea a morga dar a stricat sigur, evident ca
produsele s-au bagat la vanzare. Slava Domnului ca totul acolo se gateste
la temperaturi inalte si nu omoara pe nimeni, inca.


Sucu ala pepsi vine in niste tancuri, vai mama noastra ce mai caram la
ele, doar esenta ca restu e sifon,


Ce sa va mai zic, Opc-ul nici macar nu trecea prin spate ramanea in fata
unde era totul frumos, dar plecau cu sacosele si probabil buzunarele
pline. In spatele frigiderelor se ascundeau cate 2-3 meniuri


Seara dupa program ne strangeam in lobby mai multi de la KFC, Pizza hut si
Mc uneori, si povesteam cum isi terorizeaza fiecare clientii si care sunt
cele mai oribile metode. Evident ca noi mereu castigam.



Am primit-o de la un bun prieten.
O fi adevarat nu o fi. Poate cineva dintre noi cunoaste pe cineva care poate confirma sau infirma cele spuse mai sus.
:drunken:
FIAT 500 - 1.4/100 CP, B 38 RUP
SEAT LEON - 1.4/86 CP, CT 50 DAB

Imagine
 
eddy_wtx
LowRider
Mesaje: 4334
Membru din: 14 Mai 2008, 10:00
Localitate: Timisoara
Contact:

Re: KFC

12 Feb 2009, 20:26

Cu siguranta NU voi mai manca la KFC! Promit!!!
 
Avatar utilizator
bogy
K.I.D
Mesaje: 5496
Membru din: 20 Iun 2008, 19:41
Localitate: Londra/Bucuresti

Re: KFC

12 Feb 2009, 20:56

Nu am mancat pana acum la KFC dar dupa articolul asta nici n-o s-o fac !
Jegu: Black Leon 1P Sport-Up 2.0 TDI
If you have everything under control, you're driving too slow. Pickup speed!
(ex)Motan | (ex)16 Valve
 
Puffy

Re: KFC

12 Feb 2009, 21:14

Vrajeala... Cine stie ce cocalar nenorocit o fi asta, si pe care l-au prins cu cioara vopsita si l-au dat afara... Si oricum, cine poate sa garanteze pt mancarea pe care o mancam in oras???

Cred ca oricine care a lucrat intr-un restaurant / hotel poate sa va confirme ca pe afara e vopsit gardu, si de cele mai multe ori, inauntru e leopardu...
 
Avatar utilizator
ace117
Membru Fondator
Mesaje: 5359
Membru din: 27 Noi 2007, 22:38
Localitate: Sf. Gheorghe

Re: KFC

12 Feb 2009, 21:30

Cam asa este in fiecare restaurant...din pacate.
Ma bag vineri la KFC. Daca vin la intalnirea saptamanala inseamna ca am rezistat! :lol:
VW TIGUAN TRACK & AVENUE "THE BIG FOOT" 210 CP/450 Nm - CFT stg1
EX - SEAT LEON FR "THE STEALTH KNIGHT" 218 CP/453 Nm - RBN stg1

Imagine Imagine
 
Avatar utilizator
bertzi43
B-82-AJS
Mesaje: 2946
Membru din: 27 Mar 2008, 20:58
Localitate: bucuresti
Contact:

Re: KFC

12 Feb 2009, 22:17

la cate povesti dastea am auzit pana acum trebuia sa fac transplant de ficat,rinichi si alte chestii
eu unul de kfc nu ma las...........hmmm hai ca mia venit pofta de un meniu strips cu sos usturoi :mrgreen:
asta mi se pare povestea unui cocalar figurant,scarbit de viata lui care munceste 12ore/zi pe 5mil si sambata se duce in bamboo sa bea o apa plata
daia au ajuns sa aibe restaurante in toate tarile pt ca joaca fotbal angajatii cu chifle :?:
poate se mai fac si manarii dar asta din poveste e prea umflata
concluzie:
eu unul manac in continuare de la KFC :D
mai asteptam impresii de la mancatorii de junk food :D
_____________________________________________

Seat Leon 1M Stella,1.6 16v,105 cp...
Imagine
 
Avatar utilizator
Testosul
Mesaje: 4143
Membru din: 20 Dec 2007, 11:47
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: KFC

12 Feb 2009, 22:19

bertzi43 scrie:
la cate povesti dastea am auzit pana acum trebuia sa fac transplant de ficat,rinichi si alte chestii
eu unul de kfc nu ma las...........hmmm hai ca mia venit pofta de un meniu strips cu sos usturoi :mrgreen:
asta mi se pare povestea unui cocalar figurant,scarbit de viata lui care munceste 12ore/zi pe 5mil si sambata se duce in bamboo sa bea o apa plata
daia au ajuns sa aibe restaurante in toate tarile pt ca joaca fotbal angajatii cu chifle :?:
poate se mai fac si manarii dar asta din poveste e prea umflata
concluzie:
eu unul manac in continuare de la KFC :D
mai asteptam impresii de la mancatorii de junk food :D


my point also. :wink:

 
Avatar utilizator
Remus
Membru Fondator
Mesaje: 4027
Membru din: 27 Noi 2007, 17:57
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: KFC

12 Feb 2009, 22:24

KFC NR 1 :D !!!
Mercedes Benz A-Class 180 - 2015
Land Rover Freelander 2 /2.2/ 160cp
Ex ; Seat Leon 1.6 102 cp

Despre mine....urasc regulile altora, ador regulile mele...
http://clubseat.hi5.com
http://www.youtube.com/ClubSeatRomania
http://twitter.com/ClubSeatRomania
http://www.facebook.com/pages/Clubseateu-Romania/108874261828
 
Avatar utilizator
Florin&David
JAF
Subiect Autor
Mesaje: 2436
Membru din: 26 Mai 2008, 07:03
Localitate: Constanta
Contact:

Re: KFC

13 Feb 2009, 08:42

Stiu ca la un moment data circulau chiar si niste fluturasi pentru denigrarea numelui Coca-Cola.
Beau in continuare si eu si nu mi-a afectat nici un ficat.
In principiu, dat fiind faptul ca lucrez si pe bucatarie, la noi cam asa este. Pentru ca sunt disperati sa scoata profit din piatra seaca o cam comit. Si unii o comit la greu.
In tinereturi cand lucram in Mamaia recomandam mancarea in functie de cum ma abordau sau daca aveau copii mici.
Erai marlan si ciumec ... erai halit.
FIAT 500 - 1.4/100 CP, B 38 RUP
SEAT LEON - 1.4/86 CP, CT 50 DAB

Imagine
 
Avatar utilizator
mh_rms
Mesaje: 225
Membru din: 25 Sep 2008, 16:58
Localitate: Targoviste

Re: KFC

13 Feb 2009, 08:49

Am fost o singura data la KFC... in rest frecventez MC`ul ... ce sa zic... peste tot unde iesi in oras.. sau mai stiu eu unde.. si nu esti la tine acasa..stii sigur ca treaba nu e bine facuta :) ... am lucrat si eu in spania la un restaurant... si.. se proceda cam la fel:))
Duuuuuuude ! :D Follow me ! .. if you can :)


Seat Leon 1.9 TDI
 
Avatar utilizator
SpDlicious
DIV
Mesaje: 382
Membru din: 03 Mar 2008, 12:41
Localitate: Bucuresti

Re: KFC

13 Feb 2009, 09:23

Domnilor, treaba asta se numeste ANTI-RECLAMA, stiti foarte bine ori nu, povestea aia cu capra vecinului? eh asa e si aici... Speculanti sunt multi, ''cunoscatori'' si mai multi, in bransa foarte putini, deci.. Eu voi manca linistit de la KFC.


ps: daca as sta sa ma gandesc la cum se prepara toate, n-as mai manca nimic.
 
Avatar utilizator
Florin&David
JAF
Subiect Autor
Mesaje: 2436
Membru din: 26 Mai 2008, 07:03
Localitate: Constanta
Contact:

Re: KFC

13 Feb 2009, 11:52

Asta cam asa ar fi. Daca nu o faci cu mana ta nu sti ce iese. Au bagat altii nunti intregi in spitale ... ca la noi ... ca peste tot.
FIAT 500 - 1.4/100 CP, B 38 RUP
SEAT LEON - 1.4/86 CP, CT 50 DAB

Imagine
 
Ciosmi
Mesaje: 1560
Membru din: 28 Noi 2007, 17:18
Localitate: Bucuresti

Re: KFC

13 Feb 2009, 19:06

Au mai fost zvonuri si cu Mc...si cine a tinut cont de ele..=)))?Mancarea este CLAR nesanatoasa, dar asta nu inseamna ca "mori".Singurul dezavantaj e ca din cand in cand mai creste burta=))))) :blackeye:
 
Avatar utilizator
Krondet
Mesaje: 816
Membru din: 19 Oct 2008, 19:28
Localitate: Galati

Re: KFC

13 Feb 2009, 20:42

fiind vorb de junk-food, de principiu, de la KFC, Mac...etc, nu consum.
Colesterolul sa traiasca :drunken:
Seat Ibiza 1.4 85 Rojo Emocion
Daca ai vointa, poti sa muti si muntii din loc. Daca ai creier, ii lasi acolo, ca nu te deranjeaza.
 
Avatar utilizator
mirceamircea
Mesaje: 702
Membru din: 29 Aug 2008, 11:25
Localitate: Titan / Vitan
Contact:

Re: KFC

18 Feb 2009, 13:31

Ciosmi scrie:
Au mai fost zvonuri si cu Mc...si cine a tinut cont de ele..=)))?Mancarea este CLAR nesanatoasa, dar asta nu inseamna ca "mori".Singurul dezavantaj e ca din cand in cand mai creste burta=))))) :blackeye:


Aoleu, si ce mai creste nenorocita de burta :)). Oricum eu mananc cam de 6 ori in 7 zile de la MC sa KFC de vreo 2 ani jumate....stiu ca-s nasoale, da's asa bune.......Pana la urma ajung la vorba mamei: de ceva trebuie sa mori, nu se poate asa , de batranete :))
____________________________________________________________
MirceaM
Ex: Seat Leon CUPRA 1P - SWJ

Ex: Cielo '97 GLE

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator