A fost destul de bine chiar daca a fost rece . De data asta nu am mai facut poze din cauza ca am uitat sa incarc bateria la aparat

.
Cat despre tractiuni nu am sa spun decat : - FWD - pierde repede aderenta pt ca la plecarea de pe loc masina se ridica de bot si .....
- AWD sau 4WD - acelasi fenomen tractiunea de pe fata pierde aderenta , iar pe spate nu este destula putere cat sa impinga masina cum ar trebui , iar in curbe aceeasi chestie rotile de pe fata pierd aderenta caz FWD pt ca rotile trebuie sa suporte si viraj si tractiune , iar rotile spate pierd si ele aderenta rezultatul fiind mersul in lateral al masinii iesind de pe carosabil ( AWD was invented for OFFROAD )
- RWD - Toate bune si frumoase , botul masinii se ridica la plecarea de pe loc dar cum nu are tractiune nu pierde aderenta , toata greutatea masinii este pe spate apasand pe roti si garantand cea mai buna aderenta si plecare de pe loc , in curbe rotile fata sunt insarcinate numai cu virajul pierzand mult mai greu aderenta , spatele intra in derapaj controlat ajutat de rotile din fata .
Si ca sa nu dau exemplu BMW dau Lamborghini Gallardo care este sub Audi . Au facut un Gallardo in cinstea pilotului de test Valentino Balboni ( Gallardo lp 550 Balboni ) . Dupa cum toate lumea stie Gallardo este AWD , Gallardo Balboni este RWD . De ce ????????
http://www.youtube.com/watch?v=TFmlDTZac3Y ( "THIS CAR IS EXACTLY WHAT AN ITALIAN SUPERCAR TEST DRIVER WOULD WANT FOR HIMSELF " AS RICHARD HAMMOND SAYS )
Am postat asta pt ca banuiesc ca toti suntem pasionati de masini si mie mi se pare destul de important , de aici incolo fiecare decide pt el . Se poate ca o masina AWD sa fie foarte performanta cu conditia ca procentul de putere sa fie foarte bn calculat , si in nici un caz 50 % fata 50 % spate nu este o alegere buna , procentul se calculeaza in functie de puterea totala a motorului , greutatea , centrul de greutate si aerodinamica masinii . Este singurul post pe care il pun in legatura cu tractiunea si sper sa nu supere pe nimeni . In caz ca sunt membrii care vor sa dezvolte subiectul deschidem topic nou . Daca nu sunt n-are rost

SEAT IBIZA 1,4 85 bhp , CT21CIF , Negru Magico .... AKA "THE BLACK PEARL"
VOLKSWAGEN GOLF 4 1,6 105 bhp "BLACK KNIGHT"