Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
Avatar utilizator
nutzu
Mesaje: 460
Membru din: 27 Sep 2009, 19:12
Localitate: GL
Contact:

Re: AJUTOR... Nu porneste!

25 Oct 2009, 18:50

ajutor !! nu mai pporneste !!!!!!

ultima data am mers cu masina vineri seara ( acum 2 zile) si a functionat perfect .

azi cand am dat sa o pornesc , motorul se invartea , dar nu pornea . am dat de cateva ori si am renuntat . se aprind toate indicatoarele in bord normal cum ar trebui , cand se sting dau sa o pornesc , dar degeaba . se invarte dar degeaba .
in fine , am masurat sa vad daca da curent la bujii cand pun contactul ... nu da , dar de aprins se aprind in bord . inca o chestie , inainte , se auzea un zumzait incet cand puneam contactul , cred ca de la electrovalvula . acum nu se mai aude . am masurat si la electrovalvula daca ii da curent ... si nu ii da .

am pus vag-comul pe ea . cu contactul pus nu se conecteaza la motor ( inainte se conecta) dar de exemplu la airbag se conecteaza .

am verificat toate mufele/sigurantele care se afla in stanga bordului jos langa pedale si sunt inregula .
cand dau contactul se aude un tacanit incet la un releu de pe la sigurante acolo o singura data "tzac" . cred ca asa e normal...

am scos bornele de la baterie de cateva ori sa se reseteze , dar tot la fel face .

in final am scos bateria si am scos modulul de la computerul de bord care se afla in stanga , sub stergatoare . mufele sunt inregula , dar pe el , si in jurul plasticului de la mufe este plin de depuneri gen calcar . l-am demontat si totul e ok , nu a intrat apa in el , circuitele arata impecabil . deci nu cred ca este el problema ... acum nu mai stiu de ce sa ma iau . totul pare ok , dar nu porneste ...

voi ce credeti ca este ? a mai patin cineva asa ceva ?

repet ca ultima data cand am mers cu ea a pornit la sfert . nu am mai patit niciodata asa ceva nici nu stiu ce sa-i mai fac . la service mi-e frica sa o duc ca mi-o strica si mai tare la ce meseriasi sunt pe aici ...
 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: AJUTOR... Nu porneste!

25 Oct 2009, 20:03

Salut, siguranta de 50A, aflata in panoul de la baterie care alimenteaza bujiile ai verificat daca este ok?.
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine
 
Avatar utilizator
nutzu
Mesaje: 460
Membru din: 27 Sep 2009, 19:12
Localitate: GL
Contact:

Re: AJUTOR... Nu porneste!

26 Oct 2009, 07:55

da , am verificat si sigurantele alea de la baterie , sunt ok .e posibil sa fie de la contact cheie /cip cheie ?

demarorul invarte motorul , dar bujiile si electrovalvula nu primesc curent , ca si cum computerul nu le-ar comanda . am verificat toate siegurantele si niciuna nu e arsa .

sau mai pot fi releele de la sigurante , am vazut ca sunt cateva relee , dar pe alea nu prea am cum sa le verific ...
 
Avatar utilizator
nutzu
Mesaje: 460
Membru din: 27 Sep 2009, 19:12
Localitate: GL
Contact:

Re: AJUTOR... Nu porneste!

10 Ian 2010, 13:03

problema era un releu . am refacut lipiturile si acum merge fara probleme
 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: AJUTOR... Nu porneste!

10 Ian 2010, 18:48

Care din ele? unde este amplasat?, pate se mai loveste si altcineva de aceeasi problema...
eventual cum se ajunge la el... :lol:
Multumesc,
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine
 
Avatar utilizator
nutzu
Mesaje: 460
Membru din: 27 Sep 2009, 19:12
Localitate: GL
Contact:

Re: AJUTOR... Nu porneste!

10 Ian 2010, 18:50

este amplasat langa (sub) sigurante . este cel responsabil cu pornirea . se aude un tacanit puternic cand nu functioneaza :)
 
Avatar utilizator
deyuuu
ARDELEANU
Mesaje: 2701
Membru din: 19 Iul 2009, 00:13
Localitate: Targu Mures
Contact:

Re: AJUTOR... Nu porneste!

14 Ian 2010, 16:41

baterie moarta ... ce sa fac ... sa o incarc sau sa cumpar alta ?

daca trebuie sa cumpar alta ce fel de baterie imi recomandati ?

 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: AJUTOR... Nu porneste!

18 Ian 2010, 22:34

Salut,
Daca a murit, inseamna ca masina a facut multe drumuri scurte, ori ai pornit repetat motorul fara sa meraga masina la drum...
Masinile moderne au limitator de tensiune, asta inseamna, ca daca nu treci de 1500rpm nu incarca bateria si nu va fi ca la o saracie de dacie care fierbea bateria in 10 minute de functionare.
Daca vrei sa ai grija de bateria ta, si nu se merge cu masina drumuri de 1-2ore zilnic, atunci macar la o luna trebuie sa o incarci pe redresor...
Calculul este simplu, bateria se incarca cu 10% din capacitatea ei, fa socoteala si vezi cat timp trebuie sa o tii pe redresor la 25grade ambiant.
Ca sa fiu mai explicit, daca tot pui mana pe chei si pornesti motorul, ai grija ca la fiecare saptamana sa incarci bateria pe redresor....nu de alta dar curentul consumat la fiecare actionare a demarorului este undeva la 250-300A. :lol:
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine
 
Avatar utilizator
deyuuu
ARDELEANU
Mesaje: 2701
Membru din: 19 Iul 2009, 00:13
Localitate: Targu Mures
Contact:

Re: AJUTOR... Nu porneste!

19 Ian 2010, 00:28

pe scurt trebe sa o scot din garaj si sa fac cateva ture cu ea ...


oke multzam de sfaturi
 
kukuhu
Mesaje: 6
Membru din: 24 Iul 2009, 16:03

Re: AJUTOR... Nu porneste!

05 Mar 2010, 21:30

Buna seara, am un cordoba din 2001 , 1.4 mpi benzina si am probleme cu pornirea , nu porneste . am verificat bateria si este ok dar la borna (+) sa rupt placa din cupru pe care mai sunt montate cateva cabluri pe langa cablu de la borna atasata la baterie . mentionez ca nu am deloc curent la bord , cand am verificat bateria cu voltmetru imi arata 12,7 v iar cand incercam sa cuplez si placa cu celelalte cabluri , imi scadea tensiunea la 6 v. am verificat si sigurantele si sunt ok. daca stie cineva sa ma ajute . mersi anticipat
 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: AJUTOR... Nu porneste!

05 Mar 2010, 21:39

Refa conexiunile cu toate firele care erau impreuna si incarca bine bateria pe redresor.
Dupa ce o incarci bine o montezi si ar trebui sa porneasca.
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine
 
kukuhu
Mesaje: 6
Membru din: 24 Iul 2009, 16:03

Re: AJUTOR... Nu porneste!

05 Mar 2010, 22:33

bateria a fost pusa pe redresor si e incarcata, problema e ca nu am deloc curent la masina nici in bord nu se aprinde nimic si nici nu se aude ceva , acuma stiu ca masina nu porneste daca nu e legata si placuta aia cu celelalte cabluri si am mintat placuta pe borna dar nu inteleg de ce cand conectez placuta pe voltmetru imi scade tensiunea iar cand nu e conectata ploacuta arata tensiune normala la baterie. sa nu fie ceva releu ars , sigurantele leam verificat toate . mersi oricum
 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: AJUTOR... Nu porneste!

05 Mar 2010, 22:39

nu este buna bateria.
Atunci cand o cuplezi normal masina face niste verificari si chiar motorasele de la centralizata consuma 6-7A daca bateria este dusa tine in gol, dar in sarcina scade.
ia incearca cu un bec de far 55w si vezi la cat scade tensiunea.
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine
 
kukuhu
Mesaje: 6
Membru din: 24 Iul 2009, 16:03

Re: AJUTOR... Nu porneste!

05 Mar 2010, 22:45

sa fie bateria? ar trebui macar sa se vada ceasul pe display dar nimic, ma duc acuma sa incerc sa pun un bec direct pe baterie ,revin
 
kukuhu
Mesaje: 6
Membru din: 24 Iul 2009, 16:03

Re: AJUTOR... Nu porneste!

05 Mar 2010, 23:40

Ai avut dereptate, Baltazar, e bateria problema, cand e in gol arata ca e buna dar cand are consumator, e varza. Mersi foarte mult pentru sfaturi, dau o bere.

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator