Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

• 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10

volvol

Re: Zgomote, greierasi - posibile solutii de rezolvare

25 Sep 2011, 00:31

livache'87 scrie:
:hi probabil ca in timp se slabeste incuietoarea si nu mai strange cum trebuie...aceeasi problema am avut si eu la usa din fata stanga, chiar de cand am luat-o din show-room. :( Pana la urma s-a dovedit ca incuietoarea nu trage suficient usa si se misca cheder pe cheder, de acolo si greierasul.

probabil ca siliconul dat la spalatorie pe componentele negre din plastic si cauciuc mai amortizeaza sunetul pentru un timp, de aceea pare "mai inchegata".

baftala depistat greierasi :wink:

Am si eu de cateva saptamani un scartait destul de tare si de enervant, care provine din partea dreapta: usa fata dreapta, usa spate dreapta sau stalpul dintre usile din partea dreapta. Mai exact nu am putut sa localizez zgomotul, insa apare doar pe drumuri mai proaste unde masina este scuturata serios (sus, jos).

Credeti ca ar putea fi slabita o incuietoare la una din usile pe de partea dreapta si la denivelari repetate (sus-jos - cum sunt multe drumuri pe la noi) sa scoata acele zgomote?

Intre timp scartaitul dinspre parbriz s-a oprit de la sine. Sau a fost acoperit de scartaitul care vine din partea dreapta. :)
Scirocco 2.0 TSI - 0 -> 7200 rpm
ex Leon FR 2.0 TSI DSG

livache'87

26 Sep 2011, 09:46

Salut! :hi incearca asa: ia un prieten in masina si cauta un drum mai prost, ceva piatra cubica sau neasfaltat. pune-l sa deschida usa ce crezi ca iti face probleme, daca nu se opreste scartaitul inseamna ca e din stalp.
Leon Emocion Sport 1.6 102cepe "intuneric" Orange B-05-KFB
http://www.clubseat.eu/viewtopic.php?f=5&t=4581

.(\/).
(O.o) <- This is Bunny.
(>.<)

Copy Bunny into your signature to help him on his way to world domination.

valentin.arghir

06 Feb 2012, 10:11

Salutare. Am un Leon 1P cu suspensii sport si de cateva zile am observat un "clanc" pe undeva pe la motor cand o tin in mici socuri de acceleratie (fara ambreiaj) - Ex: cu viteza a 1-a merg usor prin parcare, o accelerez usor si cand iau brusc piciorul de pe acceleratie, masina intrand in frana de motor se aude un clanc prin fata dreapta. La gropi sau denivelari nu se aude nimic, nici macar pe piatra cubica. Aveti ceva sugestii? Oricum in 700-800 km trebuie sa-i fac revizia si atunci investighez.
Conditiile de afara -19C.

gamer555
ClubSEAT Admin

06 Feb 2012, 11:42

salut valentin, si la mine se intampla fix acelasi lucru (si dupa cum stii, avem practic aceeasi masina). am stat intr-o seara recent sa ma invart pe toate partile si la viteze diferite, sa inteleg sursa sunetului. bucsele pe fata le am schimbate si stanga si dreapta deci ok. planetarele nu au nicio problema, si tot la fel, singura data cand pot sa produc acel zgomot e sa o tin in socuri de acceleratie, si sa fiu cu rotile bracate.

parerea mea : la acceleratiile acelea sacadate se face transferul de mase pe punti, iar practic la temperaturile de afara cam toate sunt inghetate pe "sub masina". am mai intrebat si eu pe altii, nu are rost sa te panichezi :)

valentin.arghir

06 Feb 2012, 21:10

Ma gandeam eu ca are legatura cu frigul. Acum sincer mi-as fi dorit un snowmobil :)

szili

05 Mar 2012, 21:42

si eu mi-as dori sa rezolv o problema cu un sunet care parca se aude parca din bord doar cand franez . ce ar putea fii? franez si se aude trrrrriiiiiiiiiiiii....foarte enervant

lucianluce

06 Mar 2012, 11:06

In curbe, mai ales cand ies din frana de motor si accelerez se aude un sunet usor in partea din spate, ca si cum s-ar fi desprins ceva si joaca (cum ar aluneca un ceva intr-o parte si-n alta), oare ce ar putea fi?
Seat Toledo, 1.6 16V, 105CP AUS
Dacă eşti posedat de o idee, o vezi pretutindeni, chiar îi simţi mirosul
viewtopic.php?f=40&t=10697
Imagine

gamer555
ClubSEAT Admin

10 Mai 2012, 16:11

am si eu un greieras care ma enerveaza. daca il gasesc il strivesc si sar pe el cu ambele picioare :) e mai timid asa, se aude incet si rar (la denivelari), dar destul cat sa il aud ca e acolo si sa imi stea pe creier. pare sa fie de la usa spate dreapta, cum nu pot sa fiu si la volan si langa usa in mers, nu stiu exact de unde e. am incercat sa rabatez bancheta si sa o trantesc la loc, am desurubat / pus la loc capacul portbagajului (cel mobil care se prinde de luneta). ramane usa in sine, sau balamelele ori incuietoarea...

equpament

Re:

11 Mai 2014, 15:24

AndreiFR scrie:
Eu am alta problema.Se aude un uruit at cand virez maxim stanga.....ca si cum se freaca cauciuc pe cauciuc.

aceiasi problema o am eu,la mine de ex cand fac o curba la stanga mai stransa se aude uruit...

tu ai mai rezolvat problema ? poate imi zici si mie cum :)
Leon 1.6 16v BCB <<2004>>
viewtopic.php?f=134&t=17798

tatarici

27 Iun 2014, 12:37

sal si eu am problem cu greierasii de mult , undeva in dreapta bordului cand pun contactul incep . chiar daca ventilatia e oprita . zici ca se misca clapetele alea inauntru in el . dar nu intotdeauna .

BALTAZAR2003
Moderator

27 Iun 2014, 13:24

killtox! elimina eficient orice insecta! :)
:yah :yah :yah
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp (nu se stie pe unde-i are!), 2008, Rosu Emocion

gamer555
ClubSEAT Admin

27 Iun 2014, 13:35

tatarici scrie:
sal si eu am problem cu greierasii de mult , undeva in dreapta bordului cand pun contactul incep . chiar daca ventilatia e oprita . zici ca se misca clapetele alea inauntru in el . dar nu intotdeauna .

aia nu sunt greierasi, sunt sunete ale diverselor mecanisme ale masinii :) de obicei se aude un bazait al pompei de motorina la diesel, si mai e un clanc clanc clanc care e posibil de la aeroterma

valicar

19 Dec 2015, 20:08

Si eu am un leon 1p din 2006, 1,6. L-am adus de afara cu 170000 in mai si ruleaza perfect ca una noua.......dar aud tot asa 2-3 clanc-uri, dar am observat ca face si cand e motorul oprit deci nu stiu daca e de la aeroterma............de la ce sa fie????

valicar

19 Dec 2015, 20:09

tatarici scrie:

La fel am si eu...............ai rezolvat problema, de la ce este????

pityku96

02 Ian 2016, 23:01

A aparut un scartait ingrozitor in zona haionului cand trec peste denivelari . Masina are 30k km ...

Am umblat la cuiul in care vine prins haionul si tot la fel face ! Voi ati gasit rezolvarea la problema asta ? Imi puteti trimite poze cu pozitia cuiului la 1p facelift ? Nu de alta dar nu vreau sa fac alta boacana!
  • 1
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10