Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
radud
Subiect Autor
Mesaje: 13
Membru din: 25 Mar 2014, 20:48

Baterie defecta din senin - 1.4 TSI 140CP

24 Sep 2016, 10:12

Salut,

Relatez o problema identica cu a lui @dan.nistor: baterie "moarta" din senin. Masina este un Leon 1.4TSI 140CP Start&Stop din aprilie 2014, circa 49k km, folosita in medie 6 zile pe saptamana cu drumuri de minim 20km la fiecare pornire, sistemul Start&Stop dezativat aproape de fiecare data cand ma sui in masina, folosit doar cand uit sa il dezactivez, dar dezactivat dupa prima actionare.
Luni sera parcat masina in curte, marti dimineata (20 sept - 2 ani si 4 luni de la achizitia masinii) bagat cheia in contact, s-au aprins toate ledurile, apoi dupa 2 secunde s-a stins tot bordul. Scos cheia, repetat operatiunea de pornire fara nici un rezultat - bord stins, nici un led aprins, nimic. Scos cheia din contact, moment in care au inceput sa se aprinda intermitent indictoarele cadranelor de bord, ledul de airbag pasager, daylighturi si sa se auda niste relee actionandu-se in compartimentul motor. Repet, cu cheia la mine in mana, deci fara contact pus. :) Am scos borna de la baterie si am luat masina de rezerva.
Deoarece masina nu mai este in garantia standard de 2 ani a trebuit sa achit costul transportului pe platforma pana la service (Metrotehnica - pret mare pentru tractare, dar jos palaria pentru profesionalism).
Joi la pranz am primit raspuns de la service - baterie defecta, se inlocuieste pe garantie, s-a comandat deja, joi dupamasa ar trebui sa ajunga, joi seara sau vineri dimineata pot sa iau masina.
Bateria nu a ajuns joi seara si nici vineri dupamasa deoarece, "se pare" ca exista un declaj de 2 zile intre momentul in care service-ul constata defectiunea si momentul in care importatorul (Porsche Romania) aproba inlocuire piesei.

In consecinta, cei de la Metrotehnica au dat din nou dovada de profesionalism (jos palaria pentru dl. Toma) si mi-au oferit varianta de a-mi imprumuta bateria "de service" pana vine bateria de schimb, astfel incat sa pot sa folosesc masina pe perioada weekendului si pana ajunge bateria de schimb. Vom vedea cand ajunge... cica pe marti.

Am intrebat si pretul unei baterii ete circa 950 de ron, iar sistemul Start&Stop nu se poate dezactiva si nu se poate seta ca la pornirea masinii sa fie automat inactiv.

Concluzii:

1. pe cat de profesionisti cei de la Metrotehnica. pe atat de neseriosi cei de la Porsche Romania. Gasesc incredibil sa nu ai in stoc 1-2 baterii pentru tot lotul de masini cu motorizare 1.4 TSI pe care l-ai vandut ca importator. Nici nu vreau sa ma gandesc cat se asteapta pentru alte piese.
2. este a 3-a marca de masina noua pe care am achizitionat-o (2 x Opel, 1 x Peugeot, 1 x Seat) si cea mai cu pretentii dintre ele, dar este singura la care au aparut probleme de genul asta.
3. nu am dovezi care sa incrimineze direct sistemul Start&Stop, dar eu personal il consider o chestie inutila si generatore de probleme.
4. pret exagerat pentru o baterie.
 
dan.nistor
Mesaje: 170
Membru din: 28 Apr 2013, 03:39

Re: Baterie defecta din senin - 1.4 TSI 140CP

24 Sep 2016, 18:06

Porsche Romania sunt de fapt un roi de firme. Au firme diferite (majoritatea in aceeasi locatie in Pipera) pentru banca, asigurator, importator, vanzator, service, etc. Importatorul nu tine piese pe stoc pt ca poate comanda cu livrare in cateva zile aproape orice de la depozitele centrale din EU. Deci probabil termenul de livrare este acelasi pentru aproape orice piesa.

Am vazut pe net ca Start-Stop se poate dezactiva complet din VCDS. Daca gasesc un service pt post-garantie in care sa am incredere, prima chestie pe care o fac este sa dezactivez rahatul asta de Start-Stop ca m-am saturat sa o fac manual de fiecare data cand pornesc.

Interesant ca ai obtinut pret diferit pentru baterie. Mie mi-au spus 1040 ron atat PBN cat si una dintre Alto sau Metrotehnica, nu mai stiu care.

Inteleg ca a stat cel putin cateva ore fara curent daca i-ai scos borna de la baterie. Ai observat sa se fi pierdut vreo informatie semnificativa? De interes special ar fi timpul ramas pana la urmatoarea vizita in service si pt schimb ulei.
Iulie 2013: Leon 5F FR 140 CP
 
radud
Subiect Autor
Mesaje: 13
Membru din: 25 Mar 2014, 20:48

Re: Baterie defecta din senin - 1.4 TSI 140CP

26 Sep 2016, 18:20

Masina a stat cel putin o zi fara baterie. In afara de trip si valorile de consum a computerului de bord nu s-au pierdut alte date. Pana si posturile de radio au ramas salvate.
 
radud
Subiect Autor
Mesaje: 13
Membru din: 25 Mar 2014, 20:48

Re: Baterie defecta din senin - 1.4 TSI 140CP

28 Sep 2016, 16:24

A venit azi bateria noua. Este Banner, in timp ce bateria veche era Exide. La inlocuire nu s-au resetat nici macar valorile de trip sau cele referitoare la consum si distanta parcursa.
 
Avatar utilizator
pollo1991
Mesaje: 154
Membru din: 17 Dec 2015, 08:45
Localitate: Bucuresti

Re: Baterie defecta din senin - 1.4 TSI 140CP

08 Noi 2016, 17:27

Start stop se poate dezactiva :)
Seat Leon 5F
B-647-CBF

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori