Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
AndreiP
Subiect Autor
Mesaje: 22
Membru din: 30 Iun 2016, 15:59

Zgomot la accelerare

08 Sep 2016, 22:05

Salut,

De ceva timp, am sesizat un zgomot ciudat (sigur nu unul normal) din zona motorului (sau a roții dreapta-față). Nu i-am dat atât de mare importanță deoarece nu mi se părea accentuat. Zilele astea, am condus prin Brașov, și, GPS-ul m-a dus pe o stradă cu sens unic (ca majoriatea din localitate) dar fără trotuar. Clădirile fiind înalte și aproape de strada îngustă, rezonanța era mare. M-am speriat de ce am auzit. Același sunet, dar foarte puternic.

Se aude mereu când trec într-o viteză superioară (până în a 3-a și rareori a 4-a), în deosebi în pantă sau când am mașina încărcată. Dacă turațiile pică un pic mai mult, sunetul este mai accentuat și de durată mai mare. Greu de explicat un sunet, dar cu siguranță seamănă cu un săculeț plin cu piese de rummy agitat - la atât m-am putut gândi, scuze. :). Același lucru se întâmplă și când dau în marșarier, dacă sunt într-o rampă sau dacă am un obstacol (groapă gen).

Am discutat cu un mecanic (sunetul nu se poate reporoduce când este pe liber) și mi-a spus că "e motor, scoate sunete diferite". N-am ajuns cu mașina în Iași la un service aflat mai la drum dar aș vrea să știu la ce să mă aștept.. sau dacă ar trebui să mă duc pentru asta.

Merci,
Andrei
 
oto_mihail
Mesaje: 47
Membru din: 19 Sep 2016, 19:27

Re: Zgomot la accelerare

23 Noi 2016, 20:54

AMBREIAJUL ...

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori