Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
Avatar utilizator
DDaniel
Subiect Autor
Mesaje: 28
Membru din: 18 Oct 2015, 08:41
Localitate: Falticeni, Suceava

Problema ESP

18 Noi 2015, 19:53

De fapt cred ca e o problema de TCS, cand accelerez de la treapta a II a in sus imi clipeste becul de ESP si uneleori face ca si cand intra controlul tractiunii adica taie din acceleratie pentru o secunda sau doua, nu mai mult. Nu am iesit din oras sa vad daca face si la viteze mai mari, iar daca dezactivez ESP ul apasand butonul dintre scaune e OK, nu mai apare problema, de fapt nu e OK ca nu functioneaza optiunea. Sa nu credeti ca rupe aderenta motorul de 1.6 benzina cu cei 102 cai ai sai din care sigur unii sau pierdut de herghelie :lol: si din aceasta cauza se activeaza ESP ul sau TCS ul, mai ales ca nu vorba de o acceleratie fortata. Am cercetat pe forumuri si nu am gasit nimic concret doar ceva despre senzorul longitudinal. Ce credeti despre asta, a mai intalnit sau patit cineva problema?
 
Avatar utilizator
ClotzA
Mesaje: 317
Membru din: 28 Ian 2013, 13:41
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Problema ESP

18 Noi 2015, 20:43

Nu am patit, dar am mai vazut pe forumuri din afara problema asta.
Daca esti sigur ca nu circulai pe gheata, cauza ar putea fi date eronate primite de la senzorii ABS

In primul rand, iti sugerez sa faci o scanare sa vezi daca nu prinzi eroarea pe VCDS. http://workshop-manuals.com/seat/leon-m ... on_system/
Apoi verifica:
- Cablajul de la senzorii de la fiecare roti, sa nu ai vreun fir ros (nu-i obligatoriu sa dai jos roata, intoarce de volan si ai acces la ei)
Imagine
- Senzorii ABS sa nu fie murdari http://forums.vwvortex.com/showthread.p ... n-10-steps
 
Avatar utilizator
DDaniel
Subiect Autor
Mesaje: 28
Membru din: 18 Oct 2015, 08:41
Localitate: Falticeni, Suceava

Re: Problema ESP

18 Noi 2015, 22:26

Am uitat sa specific, am verificat cu Vagcom si nu am nici o eroare relevanta problemei, ca lipsa unui twiter si defectul microcontactului din usa sofer nu pun astfel de probleme, iar astazi nu a nins pe la mine, am mers pe uscat. Maine o sa merg sa inspectez senzorii de ABS si firele acestora, dar ABS ul functioneaza si nu inteleg legatura cu cresterea vitezei, TCS ul functioneaza doar de la 15-20 km/h in sus oare?
 
Avatar utilizator
ClotzA
Mesaje: 317
Membru din: 28 Ian 2013, 13:41
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Problema ESP

20 Noi 2015, 00:03

Stiam ca toate sistemele, TCS/ESP/ABS folosesc aceeasi informatie venita de la sensozii ABS de la roti.

TCS-ul se activeaza cand accelerezi (indiferent de viteza masinii) si o roata se invarte mai repede ca cealalta. Daca senzorul abs ii trimite informatii false, masina le poate interpreta ca pe un derapaj.
 
Avatar utilizator
DDaniel
Subiect Autor
Mesaje: 28
Membru din: 18 Oct 2015, 08:41
Localitate: Falticeni, Suceava

Re: Problema ESP

22 Noi 2015, 17:14

ClotzA scrie:
Stiam ca toate sistemele, TCS/ESP/ABS folosesc aceeasi informatie venita de la sensozii ABS de la roti.

TCS-ul se activeaza cand accelerezi (indiferent de viteza masinii) si o roata se invarte mai repede ca cealalta. Daca senzorul abs ii trimite informatii false, masina le poate interpreta ca pe un derapaj.


Am mers cu masina in timp ce aveam conectat VAGCOM ul si toti patru senzorii de ABS indicau aceiasi viteza. Dar in timp ce stateam pe loc cu motorul oprit si fara sa ma misc in masina Lateral Accceleration Sensor G200 da o valoare intermitenta de 0.16-0.18, E normal sau asta e senzorul cu probleme?
Imagine
 
Avatar utilizator
nmihai67
Michel-Angelo
Mesaje: 1568
Membru din: 27 Sep 2008, 18:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Problema ESP

22 Noi 2015, 17:20

In timp ce stai pe loc nu trebuie sa acceleratie laterala.
Pe de alta parte daca este relevanta o asemenea eroare , apare in erori vag-com....oricum eu aici as sapa mai adanc. :hi
Daca ma rogi - o sa incerc !
Daca nu pot - o sa caut!

Seat Toledo 1.9 TDI Signo - ASV - 140 CP - ESP - 2002
 
Avatar utilizator
DDaniel
Subiect Autor
Mesaje: 28
Membru din: 18 Oct 2015, 08:41
Localitate: Falticeni, Suceava

Re: Problema ESP

24 Noi 2015, 21:22

ClotzA scrie:

- Cablajul de la senzorii de la fiecare roti, sa nu ai vreun fir ros (nu-i obligatoriu sa dai jos roata, intoarce de volan si ai acces la ei)


Ai avut dreptate, nu stiu in ce situatie au ajuns acele urechi metalice unde se fixeaza cablul senzorului de ABS, sa fie strambe, dar "meseriasii" :tongue de la service ul unde am schimbat discurile si placutele, nu au mai fixat acel fir si acesta sa ros de janta. Deruland inapoi imi dau seama ca era normal sa fie ros, deoarece nu aveam erori, am mai observat ca in mers cu ESP ul oprit, acul de la vitezometru mai topaia si stiu ca viteza este data de pe senzorul de ABS stanga fata, deci acesta trebuia sa fie cu problema. Daca nu dadea erori inseamna ca prin frecarea cu janta metalica se forma un curent electrostatic, curent care era interpretat de calculator ca fiind un semnal de la senzor.
Azi am avut ceva timp si am fost la service unde am dat jos roata stanga fata in ideea de a demonta un senzor de ABS. In timp ce un baiat se uita dupa senzor mie mi-a sarit in ochi cablul ros, nu am avut altul pe loc asa ca l-am izolat, am indreptat suportul de metal, am fixat cablul am montat roata si am plecat in teste si sunt iar un om fericit :yah . Acum astept zapada sa ma dau in parcare la K sa vad cum functioneaza ESP ul :bounce:
Imagine

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator