Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
ady_r0
Subiect Autor
Mesaje: 35
Membru din: 09 Sep 2013, 17:21
Localitate: Galati

Nu mai porneste !!

12 Aug 2015, 15:26

Va salut. Am si eu o problema si as vrea sa stiu daca a mai patit cineva la fel. Este vorba despre un Leon 1p , 1.9 TDI, 105 hp. Ieri dimineata am plecat de acasa, am mers toata ziua pe unde am avut treaba, masina s-a comportat absolut normal, nici un zgomot suspect sau orice altceva, am oprit la kaufland sa cumpar ceva, am stat maxim 15 min, cand sa o pornesc... ciuciu, se aprind toate in bord, nu da eroare, merg geamurile, merge tot la ea doar ca nu porneste. Pun contactul, astept sa se stinga beculetele si cand dau cheie nu se intampla absolut nimic, nici nu se chinuie sa o ia, nimic nimic, doar un "clinc". Nu porneste nici impinsa, nu se invarte electromotorul deloc, nici macar in timp ce e impinsa nu se invarte nici o curea, nimic nimic. Acum astept mecanicul sa vina sa o ia sa vada ce are, dupa spusele lui cica e "motorul blocat".

A mai patit cineva asa ceva? Cam care ar fi cauza? E costisitor?
 
Avatar utilizator
mihai p
Mesaje: 84
Membru din: 15 Apr 2012, 06:41
Localitate: Slobozia

Re: Nu mai porneste !!

12 Aug 2015, 18:36

Dupa descriere pare electromotorul. Dar nu am inteles ce inseamna ca impinsa nu se invate nicio curea ? Impingi, pui contact, dai a 2-a si debraiezi, trebuie sa se intample ceva. Nu-i recomandat ce ti-am zis eu dar macar sa vezi daca se invarte motorul.


by mky
- SEAT ALTEA FREETRACK 2008 2.0 TDI
 
ady_r0
Subiect Autor
Mesaje: 35
Membru din: 09 Sep 2013, 17:21
Localitate: Galati

Re: Nu mai porneste !!

12 Aug 2015, 18:40

Asta incerc sa spun, stiu sa pornesc masina impinsa, am facut fix cum ai spus tu si cand dau sa pornesc nu se intampla absolut nimic. In timp ce o impingi, ar trebui sa se invarta macar cureaua sau chiar electromotorul, lucru care nu se intampla.
 
Avatar utilizator
Adytzu1992
Mesaje: 236
Membru din: 10 Aug 2012, 16:20
Localitate: Sibiu
Contact:

Re: Nu mai porneste !!

12 Aug 2015, 20:45

bateria este in regula? atunci cand ti se aprinde tot bordul cam asta ar fi problema bateria te poate lasa oricand.
 
Avatar utilizator
mihai p
Mesaje: 84
Membru din: 15 Apr 2012, 06:41
Localitate: Slobozia

Re: Nu mai porneste !!

12 Aug 2015, 21:32

Stai sa ne intelegem, cum sa se invarta electromotorul cand impingi masina ? Repetam: te sui la volan, pui contactul, calci ambreiajul, dai a 2-a, cineva te impinge si cand ai suficienta viteza ridici piciorul de pe ambreiaj si masina trebuie sa-ti dea in nas sau sa porneasca.


by mky
- SEAT ALTEA FREETRACK 2008 2.0 TDI
 
ady_r0
Subiect Autor
Mesaje: 35
Membru din: 09 Sep 2013, 17:21
Localitate: Galati

Re: Nu mai porneste !!

13 Aug 2015, 12:08

M-a sunat mecanicul acum, electromotorul e blocat, urma sa-l desfaca sa vada care e cauza.
 
ady_r0
Subiect Autor
Mesaje: 35
Membru din: 09 Sep 2013, 17:21
Localitate: Galati

Re: Nu mai porneste !!

14 Aug 2015, 07:45

Problema s-a rezolvat. Era blocat rulmentul de la electromotor. L-a schimbat, a costat 90 lei

 
AdiAdi
Mesaje: 4
Membru din: 28 Aug 2015, 21:43

Re: Nu mai porneste !!

29 Aug 2015, 00:45

Salut! Ma numesc Adi si de un an sunt posesorul unui Seat Leon 1P din 2007 motor 1.9 105 cp BXE. Masina este excelenta ca stil de condus, foarte agila si rapida. Partea proasta este ca am tinut-o aproximativ 5 luni doar pe la mecanici. Daca la partea mecanica nu am avut mari probleme, adica o bucsa, o placuta.....partea electrica m-a terminat. Rezolva o problema si apare alta, acum de ceva timp apare intermitent in bord martorul de la bujii. Ideea e ca de atunci cand apare acest martor (cred) masina cand se incalzeste se opreste in mers si nu mai porneste pana nu se raceste iarasi. Am schimbat centralina cu alta dar nu am rezolvat nimic, apoi am nenorocit electromotorul la cat am dat la automat. In cele din urma am schimbat computerul de la motor si ca precautie l-am reparat si pe cel care a fost pe masina. L-am montat pe cel cumparat si a pornit de 5-6 ori apoi acelasi lucru, nu mai pornea. Am pus vechiul computer si culmea am facut aproximativ 100 km fara incidente cu multe porniri si opriri fara probleme, pana cand dintr-o data s-a oprit in mers. De atunci tot incerc sa o pornesc si nu merge...A mai patit cineva asa ceva, ce sfat puteti sa imi dati? Oare ce ar putea sa fie? M-a disperat!!! Mentionez ca injectoarele sunt ok, baterie noua, carbuni noi la electromotor, pompa de motorina isi face treaba etc. Bujiile sunt singurele pe care nu le-am verificat. Din ce am citit pe forum am inteles ca am putea si injector, senzor ax cu came, filtul de particule sau ceva de genu, garnitura de chiuloasa... Astept pareri de la dvs. Multumesc frumos!

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator