Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
cipt2001
Subiect Autor
Mesaje: 57
Membru din: 10 Feb 2008, 11:50
Localitate: Galati
Contact:

OpenStreetMap - harti gratuite

06 Ian 2009, 20:16

Ce este OpenStreetMap?
OpenStreetMap a fost pornit ca proiect in 2004 pentru a crea o baza de date geografice gratuite. Pana in 2006 lucrurile nu au mers prea bine, insa in ultimii 2 ani cresterea a fost extraordinara.

Romania a inceput sa fie prezenta pe harta OSM de la inceputul anului 2007, ajungand ca peste mai putin de 2 ani sa aiba o acoperire de 90% a drumurilor nationale, si sa acopere multe din orasele mari ale tarii: Bucuresti, Timisoara, Brasov, Galati, Ploiesti, Iasi, Suceava, Arad, Targu-Mures, Sibiu

Pe baza datelor stranse de voluntari pasionati este creata o harta online disponibila la adresa http://www.openstreetmap.org/ si multe alte unelte strans legate de aceasta. Cea mai importanta este partea de routare, pentru care este disponibila adresa: http://www.yournavigation.org/

Cum putem contribui?
Cea mai simpla modalitate este prin inregistrarea de trasee, posesorii de dispozitive GPS avand posibilitatea de a inregistra traseul urmat si a-l salva (de obicei in format .gpx). Dupa aceea puteti sa va creati un cont pe http://www.openstreetmap.org/ si sa faceti upload la traseu in sectiunea GPS Traces. In sectiunea Edit aveti la dispozitie un editor online cu care puteti sa desenati folosind traseul anterior ca baza.
Daca nu aveti timp sa editati personal harta, puteti sa imi trimiteti un PM si voi incerca sa ma ocup eu de acest lucru (voi avea nevoie de traseul inregistrat).

O alta modalitate este sa verificati (pe baza cunostintelor voastre din teren) harta si sa creati "bug-uri" folosind aplicatia http://openstreetbugs.appspot.com/.

Pentru alte informatii pagina proiectului Romania pe OpenStreetMap: http://wiki.openstreetmap.org/index.php/Romania si lista de discutii in limba romana http://groups.google.com/group/ro-osm.

Astept intrebarile voastre!

@Mods: putem face ca acest topic sa apara si in sectiunea de audio&navi fara a-l duplica?
Seat Altea Stylance, 1.6 MPI, rosu emocion
http://mapguy.wordpress.com

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 4 vizitatori