Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
dan.nistor
Subiect Autor
Mesaje: 170
Membru din: 28 Apr 2013, 03:39

Blocaj clapeta acoperitoare buson benzina

04 Iun 2015, 21:55

De ~1 an, la actionarea inchiderii / deschiderii centralizate se auzea uneori un harait enervant de la clapeta ce acopera busonul de benzina. Uneori disparea o perioada, apoi revenea, etc.

Din moment ce inchiderea / deschiderea functiona si deranjul venea doar din acel harait, am zis ca nu merita riscul sa ma duc in service, unde mai degraba reusesc aia sa strice ceva in plus, decat sa repare ceva care nu e absolut evident stricat.

Acum vreo cateva zile a trebuit sa fac programarea pt revizia de 2 ani si am vazut ca ar trebui sa mai pun si niste benzina. Cu bucurie, mi-am dat seama si ca de vreo cateva saptamani nu am mai auzit haraitul. Cand ajung la benzinarie, dau sa deschid capacul si... pauza. E blocat pe pozitia inchis. Faza nasoala e ca nu se auzea nicio tentativa din partea motorasului, deci f. probabil era ars.

Azi am ajuns la revizie, cu benzina aproape de rosu. Mi-au rezolvat problema, din fericire, dar am ramas cu un mister. Mi-au zis ca, incredibil, nu era ars motorasul ci ramasese cumva lipita clapeta de interior. Au zis ca au abuzat inchiderea / deschiderea si incurajari mecanice pana s-a deschis. Apoi au luat un pic la pila plasticul pe acolo ca sa mearga mai usor pe viitor.

Una peste alta, acum merge ok dar am tras o sperietura. Daca eram undeva la mama dracului cu benzina pe rosu nu stiu ce faceam. Am inteles ca pentru a deschide mecanic clapeta, trebuie data jos tapiteria de pe interiorul portbagajului si operat cumva pe acolo printr-o metoda destul de obscura.
Iulie 2013: Leon 5F FR 140 CP

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori