Avand in vedere ca e PD in primul rand trebuie sa tii cont sa fie de norma 505.01. Mai departe ca e 5w40 sau 5w30 nu mai e chiar asa de important. 5w30 e ulei long life si se pune in special in masinile care au interval de service mai mare. Evident e si mai scump la achizitie decat un 5w40. Poti sa pui oricare dintre ele. Daca parcurgi multi km pune 5w30, mai ales la temperaturile actuale e un picut mai bun. Daca insa parcurgi km putini si vei merge si in vara cu acest ulei, ia un 5w40 ca impaci si capra si varza (e ok si iarna, iar vara se preteaza mai bine decat un 5w30 pe care unele TDI-uri vara il cam papa...).
Ca marca..aici mereu vor fi pareri pro si contra. Eu unul am ajuns la concluzia ca orice ulei care respecta norma si care e schimbat la timp, este ok...mai departe daca e Castrol, Mobil 1, Motul, Repsol, Elf, etc. ma intereseaza mai putin. Spre exemplu la ultima revziie facuta le reprezentanta am pus ulei din care aveau ei acolo la butoaie, un Castrol Professional 5w30 si e foarte ok. In aprilie la urmatoarea revizie la fel o sa procedez, doar ca voi pune un 5w40; se impaca mai bine vara masina cu 5w40.
Totusi, daca ar trebui sa aleg neaparat o marca anume, probabil as merge pe Aral High Tronic