Si eu am aceeiasi opinie despre Castrol si mai mult ma enreveaza suprematia asta pe care si-au luat-o parca cu forta de cativa ani incoace..Toate reprezentantele folosesc numai Castrol, din ce in ce mai multi producatori de automobile "recomanda" Castrol...Ce inseamna forta marketimgului si a banului...
Am avut o discutie interesanta la prima revizie facuta la Seat. Pe capacul busonului de ulei si pe abtibildul atasat motorului scrie "Seat recomanda Repsol". la revizie..evident mi-au pus Castrol. Am intrebat de ce. Mi-au spus "Seat recomanda Castrol"

. le-am aratat insemnele de pe motor. Explicatia: "Asta e pentru ca asa vor spaniolii..ca sa-si promoveze brandul lor" Pai stai mai frate..adica ei recomanda Repsol iar apoi tot ei recomanda Castrol? Cum vine asta?

Penibil...
In fine, la ultima revizie facuta acum cateva zile am zis sa nu mai bag ulei de la butoi..si i-am rugat sa-mi puna din ala de la bidonase de 1l (evident aceeiasi marca: Castrol Edge Professional OE 5w30) Pai face masina ca toti dracii! Nu facea asa cu uleiul vechi care a fost acelasi tip! Am aproape 2000km facuti cu uleiul asta si sunt la un pas distanta sa-l dau afara..
Explicatia pe care mi-o pot da este ca uleiul pe care l-am avut anterior (si care era de la butoi) era de alta provenienta decat cel actual care este "made in UE" (probabil Turcia).
Cel mai probabil pana sambata il dau afara. Dar acum dilema mare e..ce naiba sa pun in loc? Masina are 92.000km. Sa merg tot pe 5w30, sau sa pun un 5w40? Sa pun Motul X-Cleann 5w40 sau Valvoline MST Synpower 5w30? Motul Specific 505.01 iese din start din discutie pentru ca am avut si nu mi-a placut neam! Voi ce ziceti?