Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
Soso-CKX
Subiect Autor
Mesaje: 264
Membru din: 14 Oct 2011, 02:49
Localitate: Bucuresti
Contact:

Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

08 Mai 2015, 01:54

Salut!

Asa cum spune in titlu, de vreo 3 saptamani am obervat ca imi pica lichid de racire pe la carcasa termostatului, presupun ca s-a dus garnitura.

Langa carcasa termostatului e un senzor, pozitionat pe fata blocului motor cam in dreptul cilindrului 4.

Masina sta pe dreapta de vreo luna pentru niste lucrari si dupa 3 saptamani am pornit-o si am observat martorul de baterie aprins si un mers intrerupt si fara putere. La prima pornire a mers acceptabil, dar dupa ce am incarcat bateria pe redresor si am pus-o la loc pe masina n-a mai pornit deloc. Cand am lasat-o pe dreapta mergea bine si inca nu observasem pierderea de antigel si inca mai incarca alternatorul(presupun ca a ramas vreun carbune blocat ca am mai patit asta o data).

Din moment ce o masina nu se poate strica stand degeaba(cel putin nu in felul asta), mai ramane problema senzorului respectiv care ori s-a ars ori da scurt-circuit la mufa si de-asta nu mai porneste.

Problema e ca nu stiu exact ce senzor e ala si nici daca poate da astfel de simptome. E undeva deasupra EGR-ului si e destul de mica partea ce iese afara din blocul-motor, pare invelit in ceva ceramic.

Daca stie careva denumirea senzorului si un cod si simptomele ce le da cand e mort, as ramane recunoscator. Motorul e 1,6 16V BCB.

Alte lucruri nu s-au intamplat la motor in timp ce statea pe loc, deci aici trebuie sa fie problema.
2003 Leon 1M Black 1,6 16V BCB. 224.224 Km and rolling almost perfect :) Benzina buna si ulei bun sa fie!
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6738
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

08 Mai 2015, 08:11

Daca puneai si o poza ne lamuream mai usor, fara sa presupunem. Asa putem presupune, data fiind zona din povestirea ta, ca ar fi senzorul de temperatura. Asta daca are 4 fire. Un senzor decalibrat sau un scurt in mufa poate ingreuna pornirea, dar inca n-am intalnit caz in care sa nu porneasca motorul. Poti verifica cu un VCDS ce temperaturi lichid de racire iti da in grupurile de masura pe motor si in bord, ele trebuie sa indice aceeasi valoare absoluta. Daca e vorba de alt senzor...o fotografie spune o mie de cuvinte :hi
Vezi totusi sa nu cumva sa curga lichid si pe mufa senzorului de turatie al motorului, caz in care chiar nu porneste. O diagnoza te-ar ajuta sigur.
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...
 
rey toledo
Mesaje: 59
Membru din: 07 Iun 2012, 15:39
Localitate: Craiova

Re: Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

08 Mai 2015, 15:20

Senzorul de presiune ulei e cam in zona in care zici tu, cel mai bine faci o poza cum a zis si colegul sa vedem despre ce e vorba.
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6738
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

08 Mai 2015, 15:57

Senzorul de presiune ulei este cam in fata motorului, deasupra EGR-ului, aproape de capatul chiuloasei. Nu are ce curge pe el. Oricum, un senzor de ulei busit sau ud nu imfluenteaza pornirea. Asteptam ceva poze pentru lamurire.
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...
 
Soso-CKX
Subiect Autor
Mesaje: 264
Membru din: 14 Oct 2011, 02:49
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

09 Mai 2015, 22:22

Maine fac poza la dracovenie si le urc aici. Diagnoza nu am cum sa-i fac pentru ca nu am interfata si din motive legale si mecanice nu pot ajunge cu masina la omul la care apelez pentru situatii de genul acesta, din pacate.
2003 Leon 1M Black 1,6 16V BCB. 224.224 Km and rolling almost perfect :) Benzina buna si ulei bun sa fie!
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6738
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

10 Mai 2015, 06:54

Sa ne spui si cati pini are mufa cand urci pozele.
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...
 
Soso-CKX
Subiect Autor
Mesaje: 264
Membru din: 14 Oct 2011, 02:49
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

10 Mai 2015, 20:55

Imagine

Imagine

Bun, astea sunt pozele. Nu am reusit sa scot mufa ca sa vad cati pini are, dar am observat ca intra 4 fire in mufa respectiva. Se pare ca mi-am amintit putin eronat pozitia senzorului pentru ca intra direct in carcasa de plastic a termostatului.

Off-topic: ce numar are releul claxonului? Sau ce scrie pe fata pe care o vad eu dupa ce dau jos plasticul ala de sub volan m-ar ajuta sa-l identific.

Altceva nu s-a intamplat pe la masina in timp ce a stat degeaba in curte, deci asta trebuie sa fie problema. Tin sa precizez si ca pompa de benzina merge si clapeta de acceleratie lucreaza atunci cand pun contactul si am incercat si cu mufa EGR-ului scoasa si cu ea pusa la loc si nu da niciun semn ca ar vrea sa porneasca. De asemenea am mai umblat si pe sub parbriz ca am schimbat furtunul ce merge de la duza de la pasager la cea de la sofer, dar nu cred ca am reusit sa bulesc nimic pe acolo. Singurul lucru pe care l-am facut a fost sa curat frunzele si noroiului format sub stalpul de la sofer ca cred ca daca mai mergea asa in 5 ani gaseam carbuni acolo. Nu cred ca am reusit sa stric senzorul ala de temperatura de-acolo aruncand alea afara si pe scurgerea de la aripa.
2003 Leon 1M Black 1,6 16V BCB. 224.224 Km and rolling almost perfect :) Benzina buna si ulei bun sa fie!

 
rey toledo
Mesaje: 59
Membru din: 07 Iun 2012, 15:39
Localitate: Craiova

Re: Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

10 Mai 2015, 22:04

E senzorul de temperatura antigel din ce vad eu acolo, eu am mers cu el stricat cateva luni si nu a influentat pornirea. Poti sa-l schimbi daca vrei, e undeva pana in 50 lei pe febi, eu am pus febi acum cativa ani si inca functioneaza bine.
 
Soso-CKX
Subiect Autor
Mesaje: 264
Membru din: 14 Oct 2011, 02:49
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

10 Mai 2015, 22:41

Pai stricat e una si mufa in scurt-circuit e alta. Ma gandesc ca de-aici e problema, ca face scurt la mufa si probabil intra vreo protectie ceva ca sa nu arda ECU...Nu stiu, trag si eu cu gloante oarbe aici ca am ramas fara idei. Mi se pare si mie aiurea sa nu porneasca din cauza unui senzor care joaca un asemenea rol aproape neimportant in injectia de carburant a motorului. Teoretic ar trebui sa porneasca si fara senzorul asta.

E posibil sa curga pe la senzorul asta antigel? Are o garnitura presupun, nu?

Si ce e si mai important: cum D-zeu scot senzorul ala de-acolo? Ca e o zona fara prea mult loc de manevra. Trebuie sa dau EGR-ul jos ca sa-mi fac loc acolo?
2003 Leon 1M Black 1,6 16V BCB. 224.224 Km and rolling almost perfect :) Benzina buna si ulei bun sa fie!
 
rey toledo
Mesaje: 59
Membru din: 07 Iun 2012, 15:39
Localitate: Craiova

Re: Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

11 Mai 2015, 00:44

Sincer chiar nu cred ca are vreo legatura acel senzor cu pornirea... Intr-adevar are o garnitura, si la mine curgea antigel pe langa cel vechi. De scos nu e foarte greu, e prins cu o siguranta de plastic, o vezi sigur daca te uiti atent... Ca sa scoti senzorul prima data trebuie sa-i scoti mufa, apoi scoti siguranta si tragi de el ca sa-l scoti, ar fi bine sa desfaci capacul de la vasul de expansiune sa nu ai presiune mare pe instalatie, sa pierzi mai putin antigel. Eu n-am dat jos EGR-ul, scoate mufele de la EGR si senzorul de presiune ulei, scoti firele din acele cleme in care sunt prinse si le tragi intr-o parte sa-ti faci ceva loc. Cum se manifesta mai exact cand incerci sa pornesti?
 
Soso-CKX
Subiect Autor
Mesaje: 264
Membru din: 14 Oct 2011, 02:49
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

11 Mai 2015, 01:53

Simptomele la tentativa de pornire sunt acelea ca pur si simplu nu da niciun semn ca ar avea loc vreo explozie in vreunul din cilindrii. Pur si simplu invarte in gol si atat. Din nou, ma gandesc ca problema e mai degraba aceea ca face scurt in mufa, nu neaparat ca e senzorul mort. Am mai avut odata o problema asemanatoare de la senzorul de impulsuri, dar atunci pornea dupa cateva incercari chiar daca nu mergea bine.

Dar acum, inainte sa nu mai porneasca deloc, la prima pornire mergea cu cateva rateuri, apoi a inceput sa intrerupa si sa nu aiba putere ca sa misc masina de pe loc si nici macar la 3-4.000 de ture sau pedala la podea nu se uniformiza mersul. Apoi s-a descarcat bateria pentru ca nici nu incarca si dupa ce am incarcat-o pe redresor si am pus-o la loc nu a mai pornit deloc si nici macar nu da vreun semn ca ar vrea sa porneasca.

Senzorul de turatie e cel de langa bobina de inductie de pe cilindrul 4, nu? Exista vreo metoda sa-l testez daca merge cu multimetrul?

Exista vreo problema de constructie arhi-cunoscuta cu cablajul electric pe sub capota pe undeva care sa intrerupa ceva fire esentiale la pornire? As mai da jos o data grila de sub parbriz, dar nu cred ca am ce gasi pe-acolo. Dupa ce am inlocuit furtunul dintre duze, am dat cu WD-40 pe mecanismul de la stergatoare. N-am avut furtunas d-ala la spray asa ca am dat pe o suprafata mai mare cu zeama si apoi le-am uns cu vaselina.

Exista vreo mufa prin zona aia care poate fi pusa in scurt-circuit in contact cu WD-40 si care sa poata sa provoace probleme d-astea? Desi timp de 2 ani in zona aia a curs din belsug zeama de spalat parbrizul prin zona mecanismului si motorasului si nu s-a intamplat nimic, deci nu cred ca am vreo mufa cu etanseitatea compromisa.
2003 Leon 1M Black 1,6 16V BCB. 224.224 Km and rolling almost perfect :) Benzina buna si ulei bun sa fie!
 
rey toledo
Mesaje: 59
Membru din: 07 Iun 2012, 15:39
Localitate: Craiova

Re: Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

11 Mai 2015, 12:39

Nu am avut si nici nu am auzit pe cineva cu vreo problema cu pornirea din cauza cablajului. Sub grila de la parbriz e tot timpul apa si umezeala, nu e asta o problema. Ai verificat daca ai scanteie si daca iti merge alimentarea? Ca sa scapi tu de ideea asta cu senzorul ala umed, scoate mufa din el si las-o sa se usuce si incerci dupa incearca sa o pornesti fara senzor.
 
Soso-CKX
Subiect Autor
Mesaje: 264
Membru din: 14 Oct 2011, 02:49
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

13 Mai 2015, 03:53

Sa punem problema altfel, zic:

Ce alti senzori in afara de senzorul de impulsuri de pe volanta si senzorul de turatie mai poate afecta pornirea motorului meu? Ce situatii ati mai intalnit, colegi de forum?

E vreo siguranta langa usa soferului care poate sa faca asta? Sau vreun releu pe sub volan?

Orice idee e mai mult decat binevenita.
2003 Leon 1M Black 1,6 16V BCB. 224.224 Km and rolling almost perfect :) Benzina buna si ulei bun sa fie!
 
Soso-CKX
Subiect Autor
Mesaje: 264
Membru din: 14 Oct 2011, 02:49
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

14 Mai 2015, 20:17

Astazi am scos mufa senzorului de temperatura antigel, mufa care se pare ca are 4 pini. Dupa asta am uscat-o bine cu feonul si am lasat-o data jos de pe senzor, dar tot niciun semn ca ar vrea sa porneasca. Cred ca pana la urma va trebui sa rog un electrician foarte priceput sa-l aduc pana la mine aici ca sa puna laptop-ul pe masina sa vedem unde e problema mai exact.
2003 Leon 1M Black 1,6 16V BCB. 224.224 Km and rolling almost perfect :) Benzina buna si ulei bun sa fie!
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6738
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: Nu mai porneste in urma umezirii mufei unui senzor

14 Mai 2015, 21:52

Pompa se aude cum porneste cand deschizi usa sau cand pui contactul?
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator