Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
Avatar utilizator
andrei.ene
Subiect Autor
Mesaje: 47
Membru din: 13 Iul 2013, 15:48
Localitate: Bucuresti
Contact:

Problema pornire

02 Mai 2015, 19:38

Va salut!
Am si eu o problema cu masina mea, o Ibiza din 2003, motor diesel de 55kw/75 CP. Dupa ce am umblat la ceasurile de bord, imi apare intermitent martorul imobilizator, pot porni masina dar dupa 3 secunde se opreste.
Problema a pornit din momentul in care am dat ceasurile de bord jos cu scopul de a inlocui buzzeru-ul. In momentul in care am scos placa din carcasa, mi-a picat o piesa care cred ca facea un contact imperfect, am relipit-o , sper eu in pozitia initiala. Piesa care s-a dezlipit este ce indicata cu sageata, am uitat sa ii fac o poza inainte de o relipi

Imagine

Daca ajuta cu ceva, nu stiu ce immo sunt ceasurile, dar au pe ele urmatorul cod:

Imagine

Mentionez ca operatiunea de demontare a ceasurilor am facut-o fara a desface bornele bateriei. Se poate rezolva doar din vag-com, sau problema este mult mai complicata?
 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: Problema pornire

02 Mai 2015, 20:24

Ala este cu cristal de quart. Fara el procesorul ce il foloseste nu functioneaza...
Scoate borna de la baterie, asteapta 10-15 minute si apoi o repui. Cand pui contactul vezi ce martori ti se aprind in bord si daca se stinge cel cu cheita.
:hi
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine
 
Avatar utilizator
andrei.ene
Subiect Autor
Mesaje: 47
Membru din: 13 Iul 2013, 15:48
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Problema pornire

02 Mai 2015, 20:34

Multumesc pentru sfat. O sa incerc acest lucru maine la prima ora, acum deja s-a inserat. Legat de acea piesa, cum as putea sa-mi dau seama daca am relipit-o in pozitia initiala? Ea are doar doi pini, deci sunt 50% sigur ca am pus-o cum trebuie dar as vrea totusi sa fiu 100%
 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: Problema pornire

02 Mai 2015, 20:54

cristalul de quart ii un rezonator, nu are polaritate, este sensibil la vibratii puternice si daca insisti cu letconul pe terminale. Asta intrucat in interior exista o foita de quart argintata lipita de terminale prin doua fire de aur extrem de subtiri care cedeaza la temperatura ori vibratii.
Daca l ai lipit in cele doua gauri de unde a cazut ii ok. daca era marcat pe cablaj trebuia sa fie un patrat intre doua linii mai mari decat laturile patratului, acela ii semnul de rezonator. :hi
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine
 
Avatar utilizator
andrei.ene
Subiect Autor
Mesaje: 47
Membru din: 13 Iul 2013, 15:48
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Problema pornire

03 Mai 2015, 09:49

In dimineata aceasta am deconectat bateria pentru aproximativ 15 minute, dupa reconectate problema persista.
In bord apar intermitent martorii de imobilizator si airbag, masina porneste dar dupa 3 secunde se opreste.
Exista vreo alta solutie pe care o pot incerca, sau macar pot rezolva cu ajutorul unui vag-com?
 
Valy123
Mesaje: 1
Membru din: 13 Noi 2014, 09:53

Re: Problema pornire

12 Sep 2015, 01:18

Salut!
Am si eu probleme la pornire. Sunt nou pe aici...sa fac o scurta descriere.
In urma cu aproape 1 an am cumparat un seat ibiza 1.4 diesel an 2007 6L1, foarte multumit de el am facut deja 10 mii de km cu el acum are 157 de mii m-a pregatesc sa-i fac din nou revizia la km si de aici si dilema mea.
Ieri cand am pus contactul mi-a aparut in bord in partea dreapta sub indicatorul de km totali o cheie service si km 120 urmata de o alta avertizare cu un ceas si 136. M-am gandit ca m-a avertizeaza de revizie si de ceva programat de cei de la service insa nu este asa, mi-au spus ca este o alta problema si trebuie verificat. Zis si facut... astazi dimineata m-a urc la volan si dau sa pornesc cu gandul sa trec pe la service. Pun contactul aceleasi avertizari numai ca de data asta nu mai vrea sa porneasca. A invartit o data sau de doua ori si s-au resetat ceasurile, distanta trip ceasul temperatura si s-a aprins tot bordul ca pomul de craciun si acul de la km si turometrul parca dansau in sus si in jos. Evident nu am mai ajuns la service...am inceput sa caut pe net ce sa fac, daca s-a ma lovit cineva de problema asta, insa nu am gasit nimic de eroarea aia cu ceasul si 136. Pe seara a reusit un prieten sa ajunga la mine si mi-a dat curent la baterie si a pornit insa daca o las mai mult oprita nu mai porneste. Ciudat e faptul ca pe partea dreapta nu functioneaza pozitia fata si nici stopul pe spate si nici stopul pe frana fiind pe acelasi bec. Eram curios daca s-a mai lovit cineva de aceasta problema si cum a rezolvat, am sa incerc sa pun si niste poze sa fiu mai explicit.
Imagine


Imagine
 
Avatar utilizator
Giully4u
Mesaje: 215
Membru din: 08 Mai 2009, 05:00
Localitate: Craiova/Slatina

Re: Problema pornire

12 Sep 2015, 21:41

Bateria ai masurat-o? Pare ca nu mai are curent suficient, de acolo si anomaliile electrice.

Becurile de pozitie/frana nu merg cu motorul pornit?
Seat Ibiza 6L, 1.4 16v, BBY, 2003
Seat Ibiza 6L, 1.9 TDI AXR, 2007 Imagine

 
Avatar utilizator
iulianaseat79
Mesaje: 9
Membru din: 06 Feb 2015, 17:25

Re: Problema pornire

14 Ian 2016, 19:47

Salut,nu de curand am intalnit si eu aceiasi problema ;respectiv cu pornirea.Am un seat ibiza,din 2003,tip BBY,1,4 pe16V benzina,55kW,si de vreo cateva zile am un necaz,si anume nu mai porneste ,bateria este noua,imi invarte motorul,dar dupa 2,3 secunde se opreste.CE vreau sa exemplific,inainte cand mergea, la introducerea cheii in contact,mai mult cand deschideam usa se auzea un bazait apoi imi pornea.Acum ,cand bag cheia in contact mai mult cand deschid usa(portiera)nu mai aud acel bazait,si cand vreau sa o pornesc asa cum va-m spus porneste pentru 2,3secunde.Am scos bornele de la baterie,am unit cele 2 cabluri ale masinii ,cablurile care vin la baterie,ca sa fiu mai explicit,si dupa 30 de minute am montat cablurile inapoi la baterie si mi-a pornit,respectiv am auzit si bazaitul,buzul ,si am mers aproape 2 zile fara probleme.Astazi am patit aceiasi problema,am urmat aceiasi pasi dar surpriza, nu mai vrea.Are aceleasi simtome,porneste 2,3secunde apoi se opreste.Mentionez ca imi apare in bord iconita acea cu motorul mai demult timp,am fost in service si mi-au zis ca ar fi EGRul dar pot sa merg fara probleme,am mers asa aproape un an,imi stergea iconita acea cand faceam diagnosticarea dar eram anuntat ca o sa-mi apara iar,dar pot sa merg fara probleme.In rest nu am probleme cu becurile,cum am mai vazut pe forum,nu imi consuma mult imi ia 6,4 mediu la suta de km,ulei schimbat recent dupa carte,clima imi merge foarte bine,am verificat toate sigurantele sunt ok.Va intreb va rog frumos,deoarece fiind incepator pe acest tip de masina,pe care o amde 2ani ,dar nu am avut nici o problema,va spun sincer,sunt foarte multumit de ea,nu am schimbat in afara de ulei,filtre si baterie, nimc, si am 140000 de km.Va multumesc.
SEAT IBIZA 2003,1,4 16V,55kw
 
Avatar utilizator
bebitz
Mesaje: 389
Membru din: 21 Sep 2008, 10:14
Localitate: Ploiesti

Re: Problema pornire

15 Ian 2016, 10:45

Bazaitul acela de care zici tu este de la pompa de benzina. Poate acolo e problema
White Ibiza ;1.2 70 cp
 
Avatar utilizator
iulianaseat79
Mesaje: 9
Membru din: 06 Feb 2015, 17:25

Re: Problema pornire

16 Ian 2016, 11:50

Salut,revin din nou,am patit din nou acelasi lucru,am refacut pasii cum v-am explicat anterior,mi-a pornit, am mers cu ea aproape 80km,numai prin oras,am masurat bateria,la rece are 12,5 ,fara borne puse,cu motorul pornit imi da 13,7,am scos bornele dupa ce am pornito,am masurat curentul, care imi da alternatorul si este tot de 13,7.Deci alternatorul este bun,in schimb mi-a aparut acel bazait tot timpul cat merge motorul;reamintesc motorul toarce normal,fara fluctuatii,fara intreruperi,merge normal,nu-mi apare nimic in bord,in afara de simbolul acela cu motorasul care stiu ca e din cauza EGRului,care mecanicii mi-au spus ca pot merge fara probleme,ceea ce am si facut aproape un an,si ciudat faptul ca mi sa intamplat acest lucru acum cand este frig afara,ceea ce ma pune sa gandesc ca ar fi din cauza condensului,sa fi afectat vreun releu.,de aceea as dori daca a mai trecut cineva prin aceasta problema,si cum a rezolvat-o.Va multumesc anticipat.
SEAT IBIZA 2003,1,4 16V,55kw
 
Avatar utilizator
iulianaseat79
Mesaje: 9
Membru din: 06 Feb 2015, 17:25

Re: Problema pornire

31 Ian 2016, 12:24

Va salut,revin cu un raspuns la problema cu pornirea pe care am avut-o deunazi ,si anume am pus bateria la reincarcat timp de 12 ore ,dupa care am pornit,si sincer va spun ca nu mi-a mai facut probleme.Ciudat este faptul ca pe tester nu mi-a dat nici o eroare referitoare la baterie,in afara de vechiul egr pe care il stiam de altfel,si pe care trebuie sa-l rezolv.Multumesc mult pentru sfaturi,in special cel cu telecomanda,posibil si de aici sa mi se traga,si anume am pus contact timp de 5 minute apoi am pornit-o,asta dupa ce am incarcat bateria,si surpriza a fost ca acum mia-m dat seama ca bateria este pe gel nu pe acid deoarece nu mai ai aces la busoane sau capace ca la cele cu acid prin care puteai sa completezi cu acid sau apa distilata.
SEAT IBIZA 2003,1,4 16V,55kw
 
lucianyan90
Mesaje: 1
Membru din: 04 Apr 2016, 20:33

Re: Problema pornire

04 Apr 2016, 20:50

sall....sunt nou pe aici dar va rog sa imi dati si mie un sfat....am un seat ibiza 2003 de 1.4 tdi.in 3 pistoane...din afara de la proprietar cu revizii facute la Seat.. km reali 292000...toate bune si frumoase pana la un moment dat cand dupa un drum fac o oprire de 10 minute,dau sa pornesc si surprizaa...invarte morul dar porneste ffff greu...mentionez problemele apar destul de des....cam care ar fii prkblema...multumesc

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori