Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
dan.nistor
Subiect Autor
Mesaje: 165
Membru din: 28 Apr 2013, 03:39

Garantie si costuri inlocuire faruri LED

27 Mar 2015, 20:14

Dupa mari chinuri, am reusit sa obtin un raspuns oficial clar de la PBN despre conditiile de garantie si costurile de inlocuire pt farurile LED.

1. Un far LED costa ~4200 ron :shock: si in cazul aproape oricarui defect se inlocuieste complet, nu se repara nimic (deci nu se inlocuiesc LED-uri individuale, modul comanda, etc.). Exista o singura exceptie, LED-urile pt daylight se inlocuiesc individual dar nu am obtinut costul pentru ele, oricum banui ca e semnificativ mai mic. Daca masina detecteaza vreo problema la far, se va apinde un martor in bord si este posibil sa se stinga tot farul, deci sa necesite inlocuire grabnica.

2. Farurile LED sunt supuse conditiilor generale de garantie. Asta inseamna, in principal, ca se inlocuiesc fara costuri in garantie doar daca au "un defect de fabricatie".

3. Farurile LED sunt declarate (in manual) ca facand parte din dotarile masinii si sunt proiectate pt toata durata de viata a masinii. Asta inseamna insa in practica ~7-8 ani, cat inteleg ei prin durata de viata a masinii. Ce e important e ca aceasta durata e mai lunga decat cei 4 ani de garantie asa ca daca sunt folosite normal si se strica in cei 4 ani, se inlocuiesc fara costuri (in garantie).

Informatiile sunt cat de oficiale se poate. In plus, tin minte ca atunci cand m-am uitat prima data dupa detalii tehnice, am aflat ca farurile ar fi proiectate pt ~ 10000 ore, care inseamna cam 10 ani la o utilizare de ~3 ore pe zi.

Sper ca vor fi informatiile astea de folos pentru cineva care considera daca merita riscul (dpdv costuri) de a lua faruri LED. Eu as fi vrut sa le am cand am cumparat masina.
Iulie 2013: Leon 5F FR 140 CP

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori