Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
brokergeorge
Subiect Autor
Mesaje: 5
Membru din: 23 Oct 2014, 01:26

AJUTOR !!! Problema motor

23 Oct 2014, 01:50

Salut ! , Am un Seat Toledo din 2000 . Motor ALH 90 CP .... Problema sta in felu urmator . cnd trec de 100 - 110 KM imi taie puterea la motor - si apa nu mai ajunge la 90 de grade . Masina Merge perfect pana la viteza respectiva . Daca opresc motoru si al pornesc la loc revine ... pana la aceasi viteza 100 km - .
Nu scoate fum deloc ... Dupa ce imi taie puterea masina in gol se tureaza normal pana la max ... doar cu un fel de lag ... ca si cum puterea motorului ar fi la jumate ... Furtunele de Vacum sunt oki leam verificat ... si dupa ce imi taie puterea dupa 2000 Ture Turbina se simnte cum functioneaza ... azi osa fac un tester la Compiuter -- si osa postez Erorile aicea daca ma poate ajuta cineva cu Descifrarea lor :) Multumesc !
 
zaytsuca
Mesaje: 174
Membru din: 03 Iun 2012, 15:07

Re: AJUTOR !!! Problema motor

23 Oct 2014, 06:23

Exact asa am patit eu intr-o dimineata, pe la 60km/h apasam degeaba acceleratia ca nu facea nimic. Am ajuns la serviciu si am lasat-o in parcare, dupa program am pornit masina, am accelerat-o tare in gol de cateva ori si si-a revenit.
Am pus pe tester si nimic, mi-a spus un amic de la reprezentanta ca e posibil sa fi avut niste mizerie prin filtru.
Unii beau din fantana cunoasterii. Altii fac gargara.

Leon 1M/2004/TDI - second chance in life
Imagine
 
brokergeorge
Subiect Autor
Mesaje: 5
Membru din: 23 Oct 2014, 01:26

Re: AJUTOR !!! Problema motor

23 Oct 2014, 10:26

La mine imi tai puterea la motor la 100 km ... dar pot sa ajung si la 140km dar foarte greu ca si cum as i avea doar 40 de CP in loc de 90 CP
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: AJUTOR !!! Problema motor

23 Oct 2014, 12:08

S-o fi simtind turbine cum zici tu, dar sigur nu face presiune sau face prea multa. Iar ma repet - faceti scanare si postati daca nu va e clar ce zice in ea, altfel umblam cu ghicitul degeaba. Si scanare cu VCDS, nu chestii generale OBD.
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...
 
brokergeorge
Subiect Autor
Mesaje: 5
Membru din: 23 Oct 2014, 01:26

Re: AJUTOR !!! Problema motor

23 Oct 2014, 13:34

Am facut scanare cu VCDS , dar nimica , o eroare la ABS care stiam de ea si atata in rest nimica .... si am mai facut o testare dupa ce mia taiat puterea si tot nimica ... Singura optiune ramane sa fac un test life - cu injectia - EGR - consumu ce mai are pe acolo LIFE -- dar nustiu sa le descifrez doar sa fac un Video sal postez :) - Si inca ceva --- Pornesc motoru poate sa stea si 30 min pornit nu se intampla nimica - dar daca am acelerat sau am plecat dupa loc - incepe sami pulseze becu De la frana de mana in bord Acela rosu cu semnu Exclamari - si suna de vro 3 ori tit tit tit ---
 
Avatar utilizator
mumus
Mesaje: 1628
Membru din: 03 Iul 2014, 16:04
Localitate: Brasov / Sacele

Re: AJUTOR !!! Problema motor

23 Oct 2014, 14:20

Verifica nivel lichid de frana
.
Seat Toledo Tsi Imagine
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: AJUTOR !!! Problema motor

23 Oct 2014, 14:32

La nivel ar trebui sa faca imediat, nu dupa ce pleaca din loc sau acceleraza puternic. Oricum, verifica-l ca nu strica. Daca ti se taie acceleratia, e imposibil sa nu dea erori. Mai ales daca ti se pune ham la pedala!
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...

 
brokergeorge
Subiect Autor
Mesaje: 5
Membru din: 23 Oct 2014, 01:26

Re: AJUTOR !!! Problema motor

23 Oct 2014, 21:06

Lichidu de frana este la nivel - Masina merge accelerata - doar ca imi daie din putere adica dupa 100 imi reduce puterea la jumate sau ceva de genu --- mam dus cu ea la mecanic si imi zice ca este Pomba ... Basica aia care impinge axu la turbo ... cica nu mai functioneaza cum trebuie si deaia nu da eroare in bord da nu inteleg - pentru ca dupa ce imi taie puterea === eroare persista pana opresc motoru - dupa cel pornesc Puterea asi revine -- si pana la 100 km mananca pamant si nu scoate fum ... nimica Merge brici :(
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: AJUTOR !!! Problema motor

23 Oct 2014, 22:11

Tot turbo e de vina. Ciudat ca nu da eroare dupa cum zici. Se mai pot face niste citiri in mers, dar e prea mult de explicat. Daca cel ce are VCDS-ul il foloseste doar pentru citit si sters erori si nu stie altceva, cam greu sa ma apuc de teorie.
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator