Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
Avatar utilizator
nmihai67
Michel-Angelo
Subiect Autor
Mesaje: 1568
Membru din: 27 Sep 2008, 18:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

13 Dec 2008, 01:06

Daca cineva a facut aceasta operatiune rog sa intervina si sa descrie cum a procedat la deschiderea / scoaterea lui .
Poate o ordine de deschidere , cum arata respectivul microcontact ( ca sa-l cumpar mai intai )

...oricum pur si simplu m-a adus la disperare jigodia aia mica. Am lasat masina vreo 10 zile neatinsa cat am fost plecat , si acuma iar nu mai merge.
degeaba spray si injuraturi...NU MAI VREA !! :( :(

AJUTOR !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

si cand ma gandesc la frigul de afara , sigur este o placere sa deschid toata usa aia, nu pentru lumina ma supar, ci pentru ca nu mai pot arma alarma
Daca ma rogi - o sa incerc !
Daca nu pot - o sa caut!

Seat Toledo 1.9 TDI Signo - ASV - 140 CP - ESP - 2002
 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

13 Dec 2008, 10:21

Salut.
Vezi ca am pus undeva ceva poze despre cum se demoleaza, unde se afla si cum arata saracia de microcontact.
Cu spray dai de pomana, ca acolo unde este montat nu ajunge, oricum este si capsulat, deci greu sa il poti uda cu spray.
Trebuie sa scoti fata de usa, tabla care tine difuzorul si macaraua si vei avea acces la el.
Cred ca am undeva un tutorial cules de pe web, daca il gasesc il urc sus.
La ce vreme de numarat banii este afara, o sa ai nevoie de un garaj, ori undeva in parcare acoperita, sa nu ploua, ca daca intra umezeala in mufele de la usa o sa ai si mai multe probleme.

Imagine
Imagine
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

13 Dec 2008, 16:28

Daca nu este mancat butonelul de actionare sau mancat invelisul de cauciuc sau plastic al "rozetei"(nu stiu cum sa-i zic) broastei care freaca pe butonel,eu le desfac in doua , curat contactul si apoi asamblez totul la loc.Operatia e destul de simpla daca ai putina indemanare.Dar,asa cum a specificat si Baltazar,acum iti trebuie un garaj sau macar o copertina(daca rezisti la frig),deoarece dureaza ceva timp pana desfaci ,cureti si reasamblezi usa la loc.
 
Avatar utilizator
nmihai67
Michel-Angelo
Subiect Autor
Mesaje: 1568
Membru din: 27 Sep 2008, 18:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

14 Dec 2008, 15:54

BALTAZAR2003 scrie:
Salut.
Vezi ca am pus undeva ceva poze despre cum se demoleaza, unde se afla si cum arata saracia de microcontact.
Cu spray dai de pomana, ca acolo unde este montat nu ajunge, oricum este si capsulat, deci greu sa il poti uda cu spray.
Trebuie sa scoti fata de usa, tabla care tine difuzorul si macaraua si vei avea acces la el.
Cred ca am undeva un tutorial cules de pe web, daca il gasesc il urc sus.
La ce vreme de numarat banii este afara, o sa ai nevoie de un garaj, ori undeva in parcare acoperita, sa nu ploua, ca daca intra umezeala in mufele de la usa o sa ai si mai multe probleme.

Imagine
Imagine


Baltazar, dar parca ai zis ca broasca asta este de la portbagaj, nu? Si mai am si alarma .mi-as dorii o poza exacta a microcontactului sa stiu ce sa cumpar.
Am fost la magazin si mi-a aratat vreo 12 tipuri de microcontacte....acum nu pot fi decat confuz....cel din poza nu pare sa fie cel care imi trebuie...

Deci sa inteleg ca nimeni nu a inlocuit acest microcontact?

Dany cand vi si tu pe la Bucuresti? :mrgreen: ...se pare ca esti singurul care a desfacut cam totul ce are probleme la masina asta...si pacat ca nu faci si tu mereu poze cand desfaci ceva, ar fi foarte util.
Daca ma rogi - o sa incerc !
Daca nu pot - o sa caut!

Seat Toledo 1.9 TDI Signo - ASV - 140 CP - ESP - 2002
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

14 Dec 2008, 16:03

Sa sti ca asa este.Si nu numai de pe masina asta.Cam tot ce tine de "clanul" VW a trecut prin mana mea si a prietenului meu,cel cu care lucrez.El este foarte bun electronist si eu cu restul si indemanarea(si mainile de pianist sau ginecolog :D ).
La Bucuresti? Hmmm...Rar de tot.Nu ca ar fi departe,sunt doar 260km prin Urziceni.
Problema e ca lucrez momentan "afara" si locul de munca nu-mi permite sa vin in tara decat o data la 3-4 luni si stau cam o luna-o luna jumate si se aduna in timpul asta o gramada de probleme de rezolvat la clientii pe care-i am.Prefera sa ma astepte(sunt modest-ce mai :lol: ). Viitoarea venire in tara in februarie sau martie.
Poze nu am facut decat foarte rar,dar e o idee de luat in seama.Am facut poze doar daca am lucrat la vreo masina cu proprietar foarte pretentios,ca sa vada si el prin ce a trecut iubita lui masina. Am sa incerc de acum sa fac si poze.
 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

14 Dec 2008, 17:08

Te interesa cum arata si unde se afla micorcontactul, nu?
Este identic cu cel din motorasele de inchidere centralizata. :D
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine
 
Avatar utilizator
nmihai67
Michel-Angelo
Subiect Autor
Mesaje: 1568
Membru din: 27 Sep 2008, 18:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

15 Dec 2008, 01:59

Te rog nu rade de mine, dar vrei sa spui ca la motorasele de inchidere centralizata sunt astfel de microcontacte?
Sa deschid un astfel de motoras? sa caut de la dezmembrari? care este ideea care acuma mi-ai pus-o in cap?

Dar tot nu stiu cum sa scot tabla aia din usa...par sa fie nituri .Si pe deasupra mai este si toata de jur in prejur siliconata, inclusiv difuzoarele. Altii spun ca acolo au suruburi. o sa fac o poza cu prima okazie... :shock: :shock: :bom:
Daca ma rogi - o sa incerc !
Daca nu pot - o sa caut!

Seat Toledo 1.9 TDI Signo - ASV - 140 CP - ESP - 2002

 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

15 Dec 2008, 09:54

Nu ai suruburi?, la prinderea tablei pe usa?
Chiar daca sunt pop nituri se taie cu bormasina. La remontare folosesti tot pop nituri ori pui suruburi.
Motorasele de inchidere care se gasesc in comert, cel cu 5 fire are si un microcontact in el, eventual te duci la un centru de alarme si pentru cateva sute de mii schimba ei saracia aia de microcontact.
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

15 Dec 2008, 16:02

Scuza-ma,Baltazar ,dar inca nu am vazut in niciun motoras de inchidere centralizata aftermarket switch-uri ca cele din broastele usilor.In cele cu 5 fire e un cursor care freaca pe un cablaj imprimat pe post de contacti. Nmihai67,ce an este Toledo al tau,deoarece inca nu am prins niciun Toledo 1M cu popnituri in loc de suruburi? Am gasit la Skoda Fabia sau Octavia,dar fabricatie dupa 2004. In mod normal,nu ar trebui sa fie siliconata suplimantar tabla interioara.Are un snur de cauciuc pentru etansare intre ea si restul usii,dar acela se vede doar daca demontezi tabla.Daca ai ceva suplimentar,inseamna ca cineva a pus acel silicon acolo,deaorece intra apa in masina la ploaie.Sper sa ma insel(pentru tine).
 
Avatar utilizator
nmihai67
Michel-Angelo
Subiect Autor
Mesaje: 1568
Membru din: 27 Sep 2008, 18:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

15 Dec 2008, 20:14

Dany am nituri ( cica originale) dar eu cred ca siliconul acela este pus ulterior - si se vede- pentru a scapa de o problema oarecare ( apa?). Chiar si asa probabil facanduse la seat in germania au pus tot nituri. masina este din 2002 , dar model 2001. Are tot mai putin piele si tempomat. ( pe care il am de la un membru din club :mrgreen: , dar la care sincer nu sunt dumerit cu cablurile!!)
Dar poate le-a pus cineva la diesel !!

Deci cum spuneam, nu am garnitura aia , sau cauciuc negru...dar am nituri. DAr totusi am inteles ca defapt cand se pun sunt suruburi care au un cap special , care se rupe la o anumita forta , devenind apoi fara cap de surub - deci nituri !! sper ca a inteles cineva.
Cuvantul corect in germana al acestui tip de surub este : Schraube mit Sollbruchstelle
Daca ma rogi - o sa incerc !
Daca nu pot - o sa caut!

Seat Toledo 1.9 TDI Signo - ASV - 140 CP - ESP - 2002
 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

15 Dec 2008, 20:21

Eu din cate motorase am desfacut toate aveau mocrocontact, Mihai daca te duci la un centru de alarme si le spui ce vrei te rezolva in 20minute.
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

15 Dec 2008, 22:40

Pentru Mihai,sper sa se gaseasca switch-uri la motorasele alea.Daca e asa,am pus-o. :D Am destule motorase arse sau blocate.Ar fi norocul meu.
Mihai ,daca sunt suruburi cu capete care se rup,ai ceva de munca pana le scoti.Dar ma mir ca au pus din alea,cei care au facut reparatia respectiva.Masina mea esimilara cu a ta,si nu are asa ceva.Am suruburi cu cap hexagonal.Si am desfacut si Leonuri din 2003 care au la fel,nu popnituri sau altceva.Oricum,iti doresc bafta.
Nu am la mine laptopul cu care fac diagnozele,ca ti-as fi trimis si legaturile care se fac la calculatorul motorului cu tempomatul.
 
Avatar utilizator
nmihai67
Michel-Angelo
Subiect Autor
Mesaje: 1568
Membru din: 27 Sep 2008, 18:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

15 Dec 2008, 23:13

dany19940 scrie:
Nu am la mine laptopul cu care fac diagnozele,ca ti-as fi trimis si legaturile care se fac la calculatorul motorului cu tempomatul.



Dany la diesel nu se fac legaturi intre tempomat si calculator, cel putin asa se spune pe toate forumurile si la vanzatorii de tempomaturi. In schimb se fac intre tempomat si o mufa foarte mare care duce in cutia cu sigurante. Sa fiu mai explicit: acolo sunt prevazute deja locasurile unde trebuiesc papucii respectivi introdusi. numai ca este foarte neclar unde se pun, mai ales ca schema aia cu fire care o am ( foarte neclara !! :( ) , nu contine si culori , e alb/negru.....

Ps.: pachetul contine si cablul - mai lung -intre tempomat si calculator, dar acela este pentru modelele pe benzina. Cel scurt se baga in tempomat in locul celui vechi de la semnalizare , lumina.....si mai contine 2 sau 4 fire cu papuci pentru functia de tempomat !

Asa am inteles eu din acele hartii. Daca stii ceva mai bine sau in plus , te rog frumos sa dezvolti.
Daca ma rogi - o sa incerc !
Daca nu pot - o sa caut!

Seat Toledo 1.9 TDI Signo - ASV - 140 CP - ESP - 2002
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

16 Dec 2008, 15:23

Eu nu leg niciodata cablul care vine in kitul de tempomat in acea mufa de sub bord.Eu le duc direct la ECU si bag pinii respectivi exact unde trebuie in mufa cu 80 de pini parca.Cablul de legatura are 5 fire din care 4 vin la ECU si unul la plus prin contact,printro siguranta.Legand cablul direct la ECU scap de inca o imbinare pe traseul de la maneta la ECU.Se stie ca orice mufa in plus pe un traseu e o posibila sursa de erori. Am pus destule pe dieseluri cu EDC 15 .Si pe benzina am pus,dar ceva mai putine,si am inceput cu al meu 1,6/16V AUS.
 
Avatar utilizator
nmihai67
Michel-Angelo
Subiect Autor
Mesaje: 1568
Membru din: 27 Sep 2008, 18:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: A schimbat cineva microcontactul de la usa sofer??

17 Dec 2008, 06:27

pai despre asta e vorba : unde exact trebuiesc bagate acei pini ???????????????
Daca ma rogi - o sa incerc !
Daca nu pot - o sa caut!

Seat Toledo 1.9 TDI Signo - ASV - 140 CP - ESP - 2002

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 2 vizitatori