Fiecare masina are problemele ei ; peugeot 407 e o masina slaba si de aceea nici nu are succes pe piata ; eu ma refeream la masini care se vand bine si s-au dovedit a fi ok precum focus 2, peugeo 308, kia ceed, s.a.m.d ; imi pare rau sa iti spun ca la orice masina vor exista probleme ; si la una noua macar ai garantie...TDI-urile toate au cate o problema, vezi pe vwforum ca nu le stiu pe toate...2.0 TDI 140 cp este pacatos rau, la fel si 2.0 170 cp ; 1.9 101 cp pare a fi cel mai ok dpdv al fiabilitatii, insa este un motor vechi, depasit, zgomotos, etc ; 2.5 de 163 cp de pe audi au probleme cu axele cu came si EGr-ul...1.2 TSI cu lanturile de distributie si turbinele, mai sunt cutiile automate DSG care sunt problematice...vw numai este demult o masina buna, fiabila ; la fel si masinile cu care imparte aceste motorizari ( skoda / unele seaturi / audi ) ; desigur vor fi si colegi pe forum care vor spune ca ei nu au nicio problema, normal , nu toate au, insa este vorba de cifre ; cand un procent mare de persoane semnaleaza aceleasi probleme, inevitabil vor aparea si la altii mai devreme sau mai tarziu ; la bmw si audi, dpmdv, vei repara intr-una, fiind masini vechi si avand in vedere nr mare de km pe care il faci ; de la motor, cutie, anexe ( ambreiaj , planetare , suspensii ) pana la senzori si alte chitibusuri ; daca vei avea noroc sa gasesti una care sa nu fi fost revopsita, cu caroseria nu vei avea probleme intrucat ambele au tabla galvanizata din fabrica ; desigur, si la 1.6 hdi-ul de 110 cp sunt probleme, nu zic nu, insa sansele ca problemele sa apara la o masina relativ noua ( 4-5 ani vechime ) sunt mai mici..fiecare masina are bubele ei..si cele care nu au probleme, precum seaturile, care la motorizarile pe benzina gen 1.4 86cp / 1.6 102 cp / sau 1.9 tdi-ul de 105 cp sunt puturoase si gurmande sau depasite moral ; cumpara-ti masina care iti place, pt ca am vauzt ca vei petrece mult timp in ea, mai ales ca firma iti deconteaza cheltuielile....eu personal as alege masina care imi place ; dar ca sa fiu totusi on topic, intre A4 si E46, as alege A4 1.9 131 cp ; dpmdv este peste E46, atat la spatiu interior, tinuta de drum, dotari...iar tractiunea fata nu iti va da batai de cap iarna ; bafta..si numai asculta ce zice unul si altul care sunt habarnisti...nu trage concluzii dupa ce ai vazut doar un 407 care era vai de el, poate proprietarul nu il ingrijea...am vazut multe loganuri de 10 ani vechime care nu au rugina...la fel cum am vazut multe care sunt cazaturi ; sper ca intelegi esenta...