salut,
eu vorbesc despre discurile de frana care au o mare problema fata de etrieri: ruginesc

si se incalzesc mai tare decat etrierii, transferul de energie fiind direct in el, nu ca la etrier la care transferul este prin intermediarul "placuta frana".
la etrieri e simplu, curatati, spalati cu benzina sau spray curatat discuri de frana (15 lei un spray) si apoi vopsiti in 2-3 straturi si asa raman.
butucul discului de frana trebuie asortat cu janta, dar mai este o problema: spray ul vopsea termica este negru (nu recomand ca pe negru o sa se vada tot praful, alb (nici atat), galben, rosu (prea tipatoare) si clasicul argintiu care tine cel mai bine la praf, si daca ai jante argintii e ok combinatia.
repet ca eu am facut de 2 ori operatia la masina mea si inca la 2 masini si e munca de inebunesti la slefuit, are unele zone unde nu poti slefui bine si la cat mai dai la spray si la munca, nu prea merita pentru ca rezultatul final nu tine mai mult de 6 luni, cand trebuie reluata munca. daca ai gasi undeva sa le sablezi, si imediat sa le vopsesti cred ca este ok, dar cu frecare smirghel nu as mai sfatui pe nimeni.
eu o sa le duc la vopsit electrostatic pentru ca ei le sableaza cu ceva mai fin decat nisip, iar vopseaua electrostatica e mult mai rezistenta (costa 200 lei pentru 4 discuri)
ms