Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
bobyis
Subiect Autor
Mesaje: 12
Membru din: 17 Iun 2012, 21:40

epc

26 Mar 2013, 23:55

Astazi mi s-a aprins martorul EPC in bord, si am constatat cand am ajuns acasa ca stopurile nu se aprind cand calc frana, se aprinde doar centralul. Acum intrebarea este, poate sa fie de vina switch`ul de la pedala de frana, sau ambele becuri s-au oxidat? Am verificat tabloul de sigurante si becurile si nici una din ele nu este ars.
Seat Cordoba 2002 1.4 16v 75 de caluti
 
Avatar utilizator
SeatLW
Mesaje: 73
Membru din: 08 Ian 2013, 17:24
Localitate: Vaslui-Iasi

Re: epc

27 Mar 2013, 10:56

Acelasi lucru l-am patit eu saptamana trecuta!
Stopul central sta aprins permanent sau doar cand actionezi pedala? Fiindca daca functioneaza normal- la apasarea pedalei, EPC se aprinde si de la ambele becuri de stop arse.

Si inca o chestie, la Cordoba modelul meu exista siguranta separata pentru switch-ul de pe pedala de frana!
Siguranta 26 Brake light switch /ESP (Turn sensor) 10A

Am avut o serie de probleme electrice datorate manunchiului de cabluri ce trece in haion! "Multumesc" inca o data firmei din Cluj!

Eu am inlocuit switch-ul (era blocat cu ambele contacte puse) si siguranta (naiba sa o ia, in cartea tehnica in romana scria in dreptul ei doar "ESP", le-am luat la verificat pe toate cu aparatul de masura, primul pas pe care il recomand la probleme de natura electrica, dupa becuri, bineinteles).

Pe langa EPC se aprindea si CHECK ENGINE-ul.

Din cate mi-am dat seama EPC se aprindea pentru ca se arsese siguranta de la switch-ul de la pedala, eu initial am pus-o pe calculator si mi-a dat eroare "Intrerupator stop frana - rezistenta prea mica". In prealabil becurile de stop se arsesera datorita contactului ce functiona aiurea. Si tot din acest motiv stopul central statea aprins in permanenta.

PS Daca scoti switch-ul de pe pedala, mecanicul mi-a zis ca daca e din ala cu actionare mecanica, nu mai poate fi pus la loc, intrucat el se autoregleaza cand se pune de nou in pozitie (cursa butonului). Deci elimina orice alta varianta inainte. Poti face proba cu altul nou scotand doar mufa din cel de pe masina ta, dar cel cu care faci proba sa nu apesi contactul decat un pic, ca sa nu-i strici autoreglajul.
Seat Cordoba 1.4
BXW 63Kw
 
bobyis
Subiect Autor
Mesaje: 12
Membru din: 17 Iun 2012, 21:40

Re: epc

27 Mar 2013, 23:55

Deci, am scapat, nu era switch-ul de vina, erau arse stopurile spate, lampa centrala se aprindea doar cand calcam frana, nu era aprinsa tot timpul.Am schimbat becurile, stopurile functioneaza fara nici o problema, dar EPC-ul tot sta aprins in bord. Treaba sta in felul urmator, eu cand am cumparat masina aveam 1 bec de la numar spate ars, si nu l-am mai schimbat, dar nu se aprinsese EPC-ul, pana ieri cand mi s-au ars minunile de la stopuri. Acuma ma gandesc, daca EPC-ul s-a aprins cand au cedat becurile, e posibil sa fi "scanat" si becul problema de la numar?
Seat Cordoba 2002 1.4 16v 75 de caluti
 
Avatar utilizator
SeatLW
Mesaje: 73
Membru din: 08 Ian 2013, 17:24
Localitate: Vaslui-Iasi

Re: epc

28 Mar 2013, 07:48

Dupa 3-4 porniri la mine s-a stins EPC. Si dupa altele 2-3 s-a stins si CHECK ENGINE-ul.
Acum depinde de masina si de cum gandeste computerul ei, exista o posibilitate (mica ce-i drept) sa se fi aprins de la altceva, si s-a suprapus cu arderea becurilor. :)
Daca nu e programata sa-si stearga periodic erorile, poti incerca sa stergi eroarea si dupa vezi exact ce mai zice la diagnoza, daca mai apare EPC.
Seat Cordoba 1.4
BXW 63Kw

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 0 vizitatori