Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
Avatar utilizator
Mihai.
Subiect Autor
Mesaje: 9
Membru din: 19 Feb 2012, 16:42
Localitate: Galati

probleme climatronic

28 Apr 2012, 12:28

Buna ziua. Am urmatoarea problema la climatronic, numai baga aer rece decat cand tin masina turata peste 2500 rpm , am controlat freonu e in regula am fost la tester la reprezentanta nici o eroare nimic. Nu-mi explic chestiile astea, poate are cineva vreo idee despre ceea ce poate sa aibe seatu meu .
 
Avatar utilizator
nmihai67
Michel-Angelo
Mesaje: 1568
Membru din: 27 Sep 2008, 18:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: probleme climatronic

28 Apr 2012, 17:23

Sa inteleg ca atata timp cat masina sta la relanti , clima nu merge? Trebuie sa fie undeva un senzor de cuplare care este legat de turatia masinii, IN rest functioneza perfect?
Du-te la un electrician si sa o puna "in scurt" cat este pe ralantiu, adica sa cupleza compresorul pe direct. Schemele poate ti le da un coleg . Sau le cauti pe net la Elsawin, exact pe modelul tau.
Bafta
Daca ma rogi - o sa incerc !
Daca nu pot - o sa caut!

Seat Toledo 1.9 TDI Signo - ASV - 140 CP - ESP - 2002
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: probleme climatronic

28 Apr 2012, 19:08

Nu prea as baga pe direct bobina din compresor, sa asta nu-i ca la noi, Mihai. Asta e cu tensiune variabila, poate modula incarcarea compresorului. Nu are ambreiaj in fata, la cupla. Mai degaraba as reface incarcarea cu cantitatea de freon necesara, adica golire/recuperare (asa vezi si cat ai avut acum in instalatie), vidare si reumplere.
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...
 
Avatar utilizator
nmihai67
Michel-Angelo
Mesaje: 1568
Membru din: 27 Sep 2008, 18:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: probleme climatronic

29 Apr 2012, 04:53

A zis ca a controlat freonul, asta ce-o fi insemnand? Cum?
Daca ma rogi - o sa incerc !
Daca nu pot - o sa caut!

Seat Toledo 1.9 TDI Signo - ASV - 140 CP - ESP - 2002
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: probleme climatronic

29 Apr 2012, 06:36

Sper ca nu apasand pe una din bilutele din supapele de umplere !!!
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: probleme climatronic

29 Apr 2012, 10:38

Mi-am mai adus aminte de o posibila cauza: cuplajul de la fulie. Cred ca are model de cauciuc, care se mai rupe si poate cauza efectul asta. Ar trebui verificat si asta, sa nu se cam invarta fulia in gol, fara sa se roteasca si axul compresorului.
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...
 
Avatar utilizator
Mihai.
Subiect Autor
Mesaje: 9
Membru din: 19 Feb 2012, 16:42
Localitate: Galati

Re: probleme climatronic

29 Apr 2012, 23:02

freonul mi l-a verificat la un service ...aveau aia un aparat cu un ceas si a zis ca e in regula cu freonu ...am uitat sa va zic cand am fost la reprezentanta si a pus testeru si au vazut ca nu da nici o eroare nimic...mi-au zis ca se poate rezolva inlocuind toata instalatia de clima...si mi-au dat si un pret 56 de milioane ! mi se pare nesimtire asta dar ma rog...decat sa le dau banii astia mai bine stau asa ...o sa merg la un service poate mai binevoitor sa verific si cuplajul acela mai incerc...intre timp mor de cald ...

 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6739
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: probleme climatronic

30 Apr 2012, 06:42

Meseriasi baieti, n-am ce zice! N-am mai auzit asta - sa schimbi toata instalatia de clima!!! Ai doar 2 chestii de verificat: cuplajul din fata si asa-zisa bobina de cuplaj din spatele compresorului. Doar ca cea din spate - trebuie scos freonul din instalatie cand vrei s-o demontezi. Totusi inclin spre cupla.
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...
 
Avatar utilizator
Mihai.
Subiect Autor
Mesaje: 9
Membru din: 19 Feb 2012, 16:42
Localitate: Galati

Re: probleme climatronic

30 Apr 2012, 12:08

multumesc de sfat o sa merg zilele astea sa verific ce mai e de verificat ....ca deja nu stiu ce pot sa ii mai fac
 
Avatar utilizator
Mihai.
Subiect Autor
Mesaje: 9
Membru din: 19 Feb 2012, 16:42
Localitate: Galati

Re: probleme climatronic

02 Mai 2012, 13:57

am revenit cu inca o intrebare ... stie cineva care ar fi presiunea de freon pe instalatie ? ca am mai fost la un tester...la un "baietas" si mi-a zis ca, compresorul nu ar cupla deoarece presiunea din instalatie e prea mica in rest totul e ok...parca nu sunt asa sigur de spusele lui de asta intreb, ca nu as da banii de pomana pentru o reumplere de freon ...e climatronic 1.9 tdi !
 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: probleme climatronic

02 Mai 2012, 14:12

Nu presiunea este esentiala ci cantitatea de freon din instalatie.
Se videaza instalatia si se incarca dupa cantar, nu dupa manometru.
Manomentrul este un instrument de verificare a starii compresorului daca vrei, altceva nu poti afla de la el.
La fel de bine poti avea aer comprimat in instalatie, ori freon cu aer, in ambele cazuri climatizarea nu va functiona.
:hi
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine
 
Avatar utilizator
Mihai.
Subiect Autor
Mesaje: 9
Membru din: 19 Feb 2012, 16:42
Localitate: Galati

Re: probleme climatronic

02 Mai 2012, 14:20

Of deci serios ca nu stiu ce sa mai fac...oare sa ma duc sa fac o reincarcare? ce ma sfatuiti ?
 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: probleme climatronic

02 Mai 2012, 14:44

Pai, o verificare cu incarcat de freon prin Bucuresti este undeva la 150ron, poate si mai jos, depinde de manopera ca freonul este ieftin.
:)
Cea mai buna solutie este vidarea, lasa in vid daca ai timp o jumatate de ora sa vada daca se mentine si apoi incarca cu lichid la gramajul trecut pe eticheta de pe rama cu farurile ori unde scrie la tine ce si cat freon ai.
Abia dupa ce a bagat lichid in instalatie si pornesti clima se poate masura presiun ea in refulare si aspiratie, asta mai mult pentru a verifica starea compresorului si cat de bine se face expansiunea.

:))
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine
 
Avatar utilizator
Mihai.
Subiect Autor
Mesaje: 9
Membru din: 19 Feb 2012, 16:42
Localitate: Galati

Re: probleme climatronic

02 Mai 2012, 15:03

ce inseamna a lasa in vid ? daca nu cer prea multe !
 
Avatar utilizator
BALTAZAR2003
Moderator
Mesaje: 7384
Membru din: 22 Iul 2008, 22:26
Localitate: Bucuresti Dr. Taberei
Contact:

Re: probleme climatronic

02 Mai 2012, 15:24

Adica se videaza instalatia si se lasa cu manometrul ce masoara cat de inaintat este vidul in instalatie cuplat.
Dupa o perioada de timp se verifica indicatia daca coincide cu cea initiala. :hi
Cordoba Fever + Fresc, 1.4l/86Cp, 2008, Rosu Emocion
Imagine

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator