Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
Avatar utilizator
nmihai67
Michel-Angelo
Subiect Autor
Mesaje: 1568
Membru din: 27 Sep 2008, 18:14
Localitate: Bucuresti
Contact:

Radarele fixe remontate !?!

31 Dec 2011, 06:38

"Atunci când vom avea un cadru legal, vom repune în funcţiune cele peste 120 de radare fixe montate deja de autorităţile locale, a explicat Diniţă. Vrem să evităm situaţii cum a fost cea a unei firme de recuperatori care căutau contravenienţii acasă, pentru a le cere banii de amendă. Avem nevoie de o legislaţie clară. Trebuie să ştim exact unde le punem, câte ne trebuie. Aparatele vor fi montate doar în localităţi".

Pentru omologare, specialiştii de la metrologie trebuie să îşi dea acordul. Apoi, trebuie stabilită şi metodologia de achiziţie a noilor aparate.

Unele dintre nemulţumirile poliţiştilor erau legate de sistemul de lucru. "Ai mei erau slugi, înainte", îşi aminteşte şeful Poliţiei Rutiere. "Lucrau în dispecerate, iar banii ajungeau la administraţiile publice locale. Toată lumea spunea că radarele fixe sunt o afacere a Poliţiei Rutiere, dar acestea erau gestionate de autorităţile locale. În plus, dacă un şofer din Satu Mare era amendat la Ialomiţa şi plătea când ajungea acasă, banii rămâneau acolo".

Pe de altă parte, va fi evitată montarea unui număr prea mare de radare fixe, într-o singură localitate. "Avem nevoie de reevaluarea amplasării. În unele localităţi erau montate radare din kilometru în kilometru. Nu există un standard european în domeniu, dar trebuie să evităm abuzurile. Pot pune câte camere de supraveghere vor, dar nu şi radare", avertizează Diniţă.


De principiu, mai spune oficialul, radarele ar trebui montate acolo unde sunt "puncte negre". Adică, acolo unde au loc frecvent accidente rutiere grave. La nivel naţional, pe şosele există peste 220 de astfel de "puncte negre". Asta ar însemna achiziţionarea a cel puţin încă 100 de radare fixe, pentru a acoperi toate zonele de risc.

Potrivit şefului Poliţiei Rutiere, celor peste 550 de radare mobile aflate în dotarea maşinilor de Circulaţie, li s-ar putea adăuga încă 200 de radare fixe, ceea ce ar duce la un total de peste 750 de radare la nivel naţional.


"Din 2009, în fiecare an am reuşit să scădem numărul de accidente rutiere grave", mai spune Lucian Diniţă. "Înainte eram pe penultimul loc la siguranţă rutieră, după Malta, acum suntem pe locul 17, pe la mijlocul clasamentului. Până în 2020, avem de atins o rată a scăderii numărului de accidente grave de 55 la sută, scădere asumată la nivelul statelor membre UE. Acum suntem la cota de 10 la sută. Dacă nu vom atinge cei 55 la sută, europenii ne vor acuza că nu vor putea respecta ţinta fixată din cauza noastră", precizează oficialul.
Daca ma rogi - o sa incerc !
Daca nu pot - o sa caut!

Seat Toledo 1.9 TDI Signo - ASV - 140 CP - ESP - 2002
 
Avatar utilizator
kaiser
Mesaje: 144
Membru din: 10 Iul 2010, 14:08
Localitate: Bucuresti-Rahova

Re: Radarele fixe remontate !?!

31 Dec 2011, 10:30

Sa speram ca cele fixe pot fi detectate in continuare de detectorul de radar.

Hai spor
link---> Exeo STYLE 2.0 TDI 143HP <---link
 
Avatar utilizator
TIBI
Mesaje: 6756
Membru din: 10 Mai 2008, 13:15
Localitate: Ploiesti

Re: Radarele fixe remontate !?!

28 Ian 2012, 08:33

Stie cineva daca au fost pornite sau cand o vor face?
-SEAT LEON 5F Xperience 2.0tdi 184cp
-EX-SEAT LEON_2.0tdi BKD 140cp+

huse piele schimbator

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator