Club SEAT Romania - clubul pasionatilor de modele ale marcii SEAT

 
Avatar utilizator
Mylux
Subiect Autor
Mesaje: 4626
Membru din: 31 Dec 2010, 15:14
Localitate: Cavnic / Baia Mare/ Maramu'
Contact:

Re: Problema AC

24 Iun 2011, 17:31

"Dany" azi am fost sa verific presiunea din instalatie la un prieten ce are service si mi-a zis ca presiunea este ok si ca in mod normal ar fi trebuit sa porneasca aerul conditionat la presiunea care o am in instalatie,mai departe am facut din nou o diagnoza cu testerul si mi-a indicat urmatoare eroare: semnal prea slab senzor de presiune aer conditionat :shock: (singura defectiune constatata de tester).Prietenul meu mi-a spus ca s-ar putea sa fie ceva fir intrerupt sau sa nu am masa buna,acum urmeaza sa iau firele la puricat sa vedem daca gasesc buba,dar din pacate aerul conditionat tot nu a pornit asa ca astept iarna sa ma racoresc si eu putin :lol: .Te-am salutat.
LEON 1.4 16V Kit FR
MM 07 ZZR

''Life Is Not A Single Player Game''.
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6741
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: Problema AC

24 Iun 2011, 19:01

Nu inteleg o treaba: nu ai zis ca ai aer conditionat manual? Cum ai reusit sa faci diagnoza la el? Asta nu are nimic electronic in el. Nu mai inteleg :? :shock: Cand apesi butonul, pornesc macar ventilatoarele?
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...
 
Skyline
Mesaje: 35
Membru din: 01 Feb 2011, 20:59
Localitate: Baia Mare
Contact:

Re: Problema AC

24 Iun 2011, 20:26

Salut Dany,eu am lucrat pe masina lui Mylux,nu pornesc nici ventilatoarele,o sa incercam cu un alt modul de comanda,pt ca de cand am inlocuit mufa nu am incercat alt modul,senzorul de presiune AC il da defect si cand faci diagnoza pe motor,test facui la mine la servici,ceva mie nu mi in clar,Mylux mi-a zis ca la verificarea presiunii ii arata 7 bari pe ambele circuita,din cate stiu eu pe circuitul de inalta presiune trebuie sa fie 7 bari si pe cel de joasa presiune 5 bari,cel putin asa arata pe aparatul nostru de incarcat inst clima dupa o incarcare
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6741
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: Problema AC

24 Iun 2011, 22:19

Cata vreme compresorul nu porneste, presiunea este aceeasi in ambele circuite (principiul vaselor comunicante se poate aplica si aici). Iar senzorul de presiune sa-l dea ca defect la diagnoza motorului....e prima data cand aud asta. As vrea sa vad si eu diagnoza. Oricum, nu-i obligatoriu sa fie defect senzorul. Poate fi si un fir rupt pe undeva. Senzorul are 3 fire: Maro/negru(pin 1) merge la masa; Alb(pin 2) merge la modulul de sub lonjeron pin 2 si la ECU pin 61 teoretic; Negru/albastru(pin3) merge tot la modul, pin 9. Daca sunati firele si ajung acolo....e modulul totusi sau mufa iarasi are ceva( ca tot a mai avut probleme cu ea). Incercati si cu alt senzor, se scoate usor fara sa pierzi freonul (are supapa sub el). Iar cu 7 bar ar fi trebuit sa porneasca.
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...
 
Avatar utilizator
Mylux
Subiect Autor
Mesaje: 4626
Membru din: 31 Dec 2010, 15:14
Localitate: Cavnic / Baia Mare/ Maramu'
Contact:

Re: Problema AC

25 Iun 2011, 08:56

"Dany" cu diagnoza este adevarat pentru ca am facut-o in doua locuri diferite si aceasi eroare a aparut in ambele cazuri,senzorul de presiune nu este defect pentru ca l-am luat pe al meu jos si l-am pus pe leonul lui "skyline" si lui i-a pornit clima cu senzorul meu de presiune deci exclus problema la senzor(el are climatronic nu aer conditionat) singura varianta ar fi sa verificam iarasi cu un nou modul sau sa verificam firele specificate de tine sa vedem poate sunt intrerupte sau piscate pe undeva.Te-am salutat.
LEON 1.4 16V Kit FR
MM 07 ZZR

''Life Is Not A Single Player Game''.
 
Avatar utilizator
Mylux
Subiect Autor
Mesaje: 4626
Membru din: 31 Dec 2010, 15:14
Localitate: Cavnic / Baia Mare/ Maramu'
Contact:

Re: Problema AC

25 Iun 2011, 14:04

"Dany"nu sti ce semnal(tensiune) ar trebui sa primeasca senzorul de presiune de pe instalatie ca sa porneasca aerul conditionat :?:
LEON 1.4 16V Kit FR
MM 07 ZZR

''Life Is Not A Single Player Game''.
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6741
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: Problema AC

25 Iun 2011, 14:58

Senzorul este de fapt un simplu switch de inalta presiune. Nu stiu care e normal inchis si care normal deschis, insa pinul 2 este comun dupa schema. O data este pus la masa (pinul 1), o data este pus la +12v (pinul 3). Insa , dupa logica, ca sa faca ceva restul sistemului, banuiesc ca atunci cand intra 12V pe pinul 2 (adica se inchide circuitul pinilor 2-3), atunci se comanda compresorul si se comunica la ECU sa mareasca turatia la relanti. Cand presiunea creste peste valoarea la care e setat switch-ul, circuitul 2-3 se deschide si se inchide 2-1, bobina compresorului decupleaza ambreiajul si se comunica la ECU sa lase relantiul normal. Deci cand apasati butonul de A/C, ar trebui ca switch-ul deja sa aiba inchis 2-3, adica sa fie 12 V pe pinul 2 ALB (deci 2-3 este normal inchis si 2-1 normal deschis).
Dar daca spuneti ca ati schimbat intre ele switch-urile si la cealalta masina porneste aerul, atunci switchul este bun. Masurati tensiunile pe pini si vedeti daca aveti 12 V intre pinul 1(-) si pinul 3(+). Mai postati ce tensiuni mai gasiti si folositi PM, sa nu umplem forumul cu consultatii si depanari online. Dupa ce se rezolva problema, puneti un singur post cu ce si cum.
Ce tip motor ai, AXP sau AHW?
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...

 
Avatar utilizator
Mylux
Subiect Autor
Mesaje: 4626
Membru din: 31 Dec 2010, 15:14
Localitate: Cavnic / Baia Mare/ Maramu'
Contact:

Re: Problema AC

25 Iun 2011, 15:16

Ok "Dany" o sa incercam sa vedem ce tensiune este, iar codul motorului meu este AXP.Salutari.
LEON 1.4 16V Kit FR
MM 07 ZZR

''Life Is Not A Single Player Game''.
 
Avatar utilizator
Mylux
Subiect Autor
Mesaje: 4626
Membru din: 31 Dec 2010, 15:14
Localitate: Cavnic / Baia Mare/ Maramu'
Contact:

Re: Problema AC

27 Iun 2011, 19:55

Revenim la final cu solutii pentru aceasta cauza dupa ce remediem problema,ca sa fie mai usor pentru cei care au avut probleme de genul acesta si acceseaza acest subiect pentru rezolvarea problemei.Pana atunci toate cele bune si nu ezitati sa postati solutii sau rezolvari(pentru cei caare au mai avut aceasta problema sau vorbesc in cunostinta de cauza).Mersi fain.
LEON 1.4 16V Kit FR
MM 07 ZZR

''Life Is Not A Single Player Game''.
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6741
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: Problema AC

21 Iul 2011, 22:43

Ce-ai mai facut cu aerul conditionat, Mylux? N-ai mai zis nimic.
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...
 
Avatar utilizator
Mylux
Subiect Autor
Mesaje: 4626
Membru din: 31 Dec 2010, 15:14
Localitate: Cavnic / Baia Mare/ Maramu'
Contact:

Re: Problema AC

22 Iul 2011, 17:23

:hi "Dany" din pacate nu am rezolvat nimic pentru ca nu tare am avut timp sa ma mai intalnesc cu "Skyline" dar totusi ieri ne-am intalnit si am mai verificat tensiunea de la senzorul de presiune si senzorul aflat in partea stanga sub panoul de stergatoare,cel care da comanda in functie de temperatura daca sa porneasca aerul conditionat sau nu."Skyline" banuieste ca pana la urma de vina ar fi tot modulul de ventilatoare care ar fi defect,luni ma intalnesc din nou cu el pentru ca a facut rost de un modul nou sa facem o proba iar daca nici asa nu-i dau de capat cred ca ma las pagubas in legatura cu aceasta problema......sa vedem...Te-am salutat si numai bine.
LEON 1.4 16V Kit FR
MM 07 ZZR

''Life Is Not A Single Player Game''.
 
Avatar utilizator
Mylux
Subiect Autor
Mesaje: 4626
Membru din: 31 Dec 2010, 15:14
Localitate: Cavnic / Baia Mare/ Maramu'
Contact:

Re: Problema AC

23 Aug 2011, 22:11

Am rezolvat problema,aerul conditionat functioneaza :yah :yah :yah,maine am sa postez si rezolvarea,iar de maine sunt din nou un om fericit :bounce: ca se poate racori in zilele toride in masinuta lui :yah :yah :yah,mii de multumiri lui ''Skyline'' de rabdarea de care a dat dovada in rezolvarea problemei :cheers
LEON 1.4 16V Kit FR
MM 07 ZZR

''Life Is Not A Single Player Game''.
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6741
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: Problema AC

24 Aug 2011, 14:07

E "maine" ! :yh
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...
 
Avatar utilizator
Mylux
Subiect Autor
Mesaje: 4626
Membru din: 31 Dec 2010, 15:14
Localitate: Cavnic / Baia Mare/ Maramu'
Contact:

Re: Problema AC

24 Aug 2011, 22:37

Bun,uite ca in sfarsit a venit rezolvarea la aceasta problema:aerul conditionat nu mai pornea(nu climatronic pe care se poate face diagnoza)solutia la mine a fost urmatoarea,le-am luat in ordine prin eliminare:verificare presiune lichid de racire(freon) OK,verificare senzor presiune aer conditionat(firul alb ce transmite semnal la modulul calculatoare rupt),verificare modul de calculatoare(cel de sub baterie)OK,verificare ventilatoare(pe direct) OK,verificare compresor(pe direct) OK,verificare mufe(scurtcircuit mufa modul calculatoare),verificare tensiuni de iesire din mufele de la ventilatoare,si aici ''surpriza''in mufa care intra in ventilatoare lipsa tensiune adica nu primea impuls pentru a putea transmite mai departe la modul si pe urma la compresor iar legat pe direct aerul conditionat pornea.Pana la urma modulul de calculatoare pe care l-am schimbat l-am cumparat degeaba(si asta dupa diagnoza intr-un service renumit din Baia Mare,concluzie gresita din partea lor) pentru ca nu modulul a fost de vina ci un banal fir care nu primea tensiune,mentionez ca din aceasta cauza nici termocupla nu a pornit vara aceasta(dar apa nu a trecut de 90 grade sa apara vreo problema)de aici si ideea de a verifica tensiunile de iesire din mufele de la ventilatoare.Important e ca pana la urma cu ceva batai de cap i-am dat de capat iar acum aerul conditionat functioneaza datorita perseverentei lui "Skyline" care nu s-a dat batut in a rezolva aceasta problema caruia ii multumesc pe aceasta cale :cheers
LEON 1.4 16V Kit FR
MM 07 ZZR

''Life Is Not A Single Player Game''.
 
Avatar utilizator
dany19940
Moderator
Mesaje: 6741
Membru din: 20 Iul 2008, 19:28
Localitate: Onesti
Contact:

Re: Problema AC

25 Aug 2011, 08:39

Deci felicitari lui Skyline!
Toledo 1M/AUS/1,6/16V /115CP midnight blue metallic
Arosa 6H/AUB/1,4/16V/107CP rosu

"I didn't mod my car to be faster/better than other cars, I modded my car so its faster/better than it was before the mod"
"When events test men, angels then appear" - Cand timpurile ii pun la incercare pe oameni, atunci apar ingerii...

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 1 vizitator